ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Καταδίκη κομμάτων για την επέτειο του πραξικοπήματος

Με δηλώσεις στην ειδική Ολομέλεια της Βουλής αλλά και μέσω προσωπικών αναρτήσεων

Newsroom K

45 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από προδοτικό πραξικόπημα του 1974. Σε ειδική Ολομέλεια της η Βουλή καταδίκασε το διπλό έγκλημα , ενώ οι πολιτικοί αρχηγοί μέσω τοποθετήσεων και αναρτήσεων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης στέλνουν τα δικά τους μηνύματα.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, από το βήμα της Βουλής χαρακτήρισε «Ιερό χρέος όλων μας είναι να μαθαίνουμε από την ιστορία». Σημείωσε επίσης πως» Για 45 ολόκληρα χρόνια βιώνουμε τις συνέπειες των τραγικών εξελίξεων που ακολούθησαν το ολέθριο πραξικόπημα. 45 χρόνια μετά, έχουμε ακόμη ανοικτές πληγές»

Από την πλευρά του του ΑΚΕΛ, ο ΓΓ του κόμματος Άντρος Κυπριανού σημειώσε πως «σήμερα τιμούμε όσους στάθηκαν στην πρώτη γραμμή για να υπερασπιστούν την ελευθερία και την αξιοπρέπεια της Κύπρου και του λαού μας».

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε πως στη σκιά ενός τρίτου Αττίλα «έχουμε χρέος να θυμηθούμε και για μια ακόμα φορά να τιμήσουμε τους γενναίους υπερασπιστές της δημοκρατίας και τους ηρωικούς μαχητές της Κυπριακής ελευθερίας».

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος από την πλευρά του ανέφερε πως η Ολομέλεια της 15ης Ιουλίου συνέρχεται«για να τιμήσει τους υπερασπιστές της συνταγματικής νομιμότητας και να αποτίσει φόρο τιμής σε αυτούς που όρθωσαν το ανάστημά τους»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του κινήματος Οικολόγων-Συνεργασίας Πολιτών Γιώργος Περδίκης, σημείωσε πως για τους υπερασπιστές της Δημοκρατίας «Ο αγώνας τους ήταν άνισος γιατί ήταν προδομένος. Η θυσία τους, σαράντα πέντε χρόνια μετά, παραμένει αδικαίωτη»

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλληλεγγύη Μιχάλης Γιωργάλλας κατά τη δική του τοποθέτηση ανέφερε «Περάσαμε μέσα από την κόλαση όμως ευτυχώς η κρατική οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας άντεξε και ακόμα αντέχει».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Είσαι επιχειρηματίας ή γυναίκα; Είσαι σε οποιοδήποτε οικονομικό χάος ή χρειάζεσαι χρήματα για να ξεκινήσεις ...»
3% προσφορά δανείου ισχύουν τώρα  |  18:20

Αρχιεπίσκοπος: Ο Ακιντζί πιέζεται από την Άγκυρα

«Ο διευθυντής της εκκλησίας Κύπρου με το πιο πτωχό λεξιλόγιο!!! »
ΑΚΑ  |  09:58

Στους αστυνομικούς ανακριτές θα μιλήσει ο Μητροπολίτης Μόρφου

«Τρία πουλάκια κάθονταν… Αναστατώσατε τον κόσμο, σεβασμιότατε κύριε, κύριε Νεόφυτε και τώρα θυμηθήκατε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  10:37

Επτά ελληνικά πανεπιστήμια στα καλύτερα του κόσμου

«Έ, πέστε μας κιόλας ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου είνε στην ίδια κατάταξη με το Πολθτεχνείο.»
PeterG  |  03:13

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X