ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Καταγγέλλει Λίνο Παπαγιάννη σε Πρόεδρο Βουλής η Ατταλίδου

Η Βουλευτής των Οικολόγων καλεί την κ. Δημητρίου να εξετάσει το θέμα των πρόσφατων δηλώσεων του Βουλευτή του ΕΛΑΜ σχετικά με τη διασύνδεση κομμάτων με κυκλώματα διακινητών μεταναστών

ΚΥΠΕ

Η Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Αλεξάνδρα Ατταλίδου κάλεσε την Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου να εξετάσει το θέμα των πρόσφατων δηλώσεων του Βουλευτή του ΕΛΑΜ Λίνου Παπαγιάννη σχετικά με τη διασύνδεση κομμάτων με κυκλώματα διακινητών μεταναστών, αλλά και τον ίδιο να απολογηθεί.

Οι δηλώσεις του κ. Παπαγιάννη έγιναν την περασμένη Παρασκευή επίσης στη Βουλή μετά από τη συνεδρία της ad hoc Επιτροπής για το Δημογραφικό.

Σε δηλώσεις της στη Βουλή, η κ. Ατταλίδου ανέφερε ότι η ίδια απουσίαζε και σήμερα πληροφορήθηκε ότι «Βουλευτής του ΕΛΑΜ σε δήλωσή του έχει υπονοήσει ότι οι Οικολόγοι είναι περίπου διακινητές ή εμπλέκονται σε κυκλώματα διακινητών προσφύγων».

«Φαίνεται ότι οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο, οι οποίοι κατηγορούνται γιατί σκοτώνουν κόσμο, θεωρούν ότι όταν υπερασπίζεται κάποιος τα ανθρώπινα δικαιώματα αυτό τον κάνει διακινητή», είπε.

Η κ. Ατταλίδου κάλεσε την Πρόεδρο της Βουλής «να εξετάσει το θέμα γιατί το θεωρώ πολύ σοβαρό». Κάλεσε επίσης τον Γενικό Εισαγγελέα «να ξεκινήσει έρευνα για να δει αν εμείς οι Οικολόγοι είμαστε διακινητές προσφύγων επειδή μιλούμε για ανθρώπινα δικαιώματα».

Κάλεσε επίσης «τον Βουλευτή του ΕΛΑΜ να απολογηθεί γιατί όταν εκείνος χρησιμοποιεί τη ρητορική μίσους στοχοποιώντας ανθρώπους για το χρώμα του δέρματος τους, για την προέλευσή τους, ή τη θρησκεία τους εγώ θα στέκομαι απέναντι του και θα υπερασπίζομαι τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως κατοχυρώνονται στη Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών και όπως κατοχυρώνονται από την ΕΕ».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση