ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κατεχόμενα: Συνεχίζεται η συνεδρία στη «βουλή» για ενοποίηση των «δήμων»

Ο Ερχιουρμάν είπε ότι δεν θα μπορούσαν να συμφωνήσουν για το «νομοσχέδιο» και εάν το εγκρίνουν σήμερα, το CTP θα το παραπέμψει στο «συνταγματικό δικαστήριο»

ΚΥΠΕ

Στα κατεχόμενα, μετά από τρεις ώρες διάλειμμα, συνήλθε εκ νέου η "βουλή" για συζήτηση του "νομοσχεδίου" για την ενοποιήση των "δήμων".

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, ο "βουλευτής" του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP) Τουφάν Ερχιουρμάν, είπε ότι δεν θα μπορούσαν να συμφωνήσουν για το "νομοσχέδιο" και εάν το εγκρίνουν σήμερα, το CTP θα το παραπέμψει στο "συνταγματικό δικαστήριο".

Ο Ερχιουρμάν υπερέβη δύο φορές τα 15 λεπτά που του δόθηκαν για την ομιλία του. Ο «πρόεδρος της βουλής» Ζορλού Τορέ, τον προειδοποίησε να τελειώσει την ομιλία του, επειδή παραβιάζει τον "κανονισμό" του "κοινοβουλίου". Ο Ερχιουρμάν είπε ότι αυτό περίμενε να ακούσει και ρώτησε αν οι "κανόνες" του "κοινοβουλίου" είναι πάνω από το "σύνταγμα". Είπε ακόμη ότι η λειτουργία του "κοινοβουλίου" παραβιάζεται, επομένως ο Τορέ πρέπει να τερματίσει τη συνεδρίαση, αλλά η "κυβέρνηση" επιμένει να περάσει το "νομοσχέδιο" απόψε.

Σε κάποια φάση, οι "βουλευτές" της "κυβέρνησης" αποχώρησαν από τη συνεδρίαση, ενώ, όλοι οι "βουλευτές" του CTP στάθηκαν κοντά στο βήμα ως διαμαρτυρία και άρχισαν να εκφωνούν ομιλίες.

Μετά τον Ερχιουρμάν, ο Ερκούτ Σαχαλί κάλεσε τους Τουρκοκύπριους να μαζευτούν μπροστά από το "κοινοβούλιο".

Μετά τον Σαχαλί, ο Σιλά Ουσάρ Ιντζιρλί είπε ότι η δημοκρατία και ο αγώνας για την προστασία του Τουρκοκυπριακού "λαού" δέχονται επίθεση.

Ο Ασίμ Ακάνσοϊ είπε ότι πρόκειται για αγώνα των Τουρκοκυπρίων για την ύπαρξή τους. Η Ντογούς Ντεριά, ανέβηκε στο βήμα και είπε ότι πρόκειται για πολιτική ανυπακοή. "Η ΕΟΚΑ δεν έκανε αυτό που έκανε το UBP (Κόμμα Εθνικής Ενότητας) στους Τουρκοκύπριους" είπε, και πρόσθεσε ότι προσπαθούν να καταστρέψουν την ύπαρξη των Τουρκοκυπρίων και να εμποδίσουν τους Τουρκοκύπριους να "κυβερνήσουν" τους "θεσμούς" τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση