ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κατεχόμενα: Τοποθετούν αφίσες στους δρόμους για την επίσκεψη Ερντογάν

Ετοιμάζονται να υποδεχθούν τον Τούρκο Πρόεδρο

ΚΥΠΕ

Με αφίσες που έχουν τοποθετηθεί σε δρόμους και σε εισόδους στις κατεχόμενες πόλεις, ετοιμάζονται να υποδεχθούν τον Τούρκο Πρόεδρο στα κατεχόμενα.
 
Η ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί γράφει ότι στις «επαρχίες» Λευκωσίας, Κερύνειας και Αμμοχώστου έχουν ήδη αναρτηθεί αφίσες με το πρόσωπο του Ταγίπ Ερντογάν ή του Τούρκου Προέδρου και του Τ/κ ηγέτη και γράφουν «47η επέτειος. Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας κύριος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην τδβκ», όπως αναφέρεται το ψευδοκράτος. Στις αφίσες καταγράφεται η ημερομηνία 19 Ιουλίου 2021 και το στάδιο Ατατούρκ στην κατεχόμενη Λευκωσία, όπου θα διεξαχθεί ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ διάσημων.
 
Στις 20 Ιουλίου, προστίθεται, ο Τούρκος Πρόεδρος θα προβεί σε διάφορες επισκέψεις σε Λευκωσία, Κερύνεια και Αμμόχωστο και αναμένεται να προβεί σημαντικές δηλώσεις.
 
Η αντιπολίτευση και η ομιλία Ερντογάν στη «βουλή»
 
Ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν ανακοίνωσε ότι το κόμμα του «αξιολογεί το κατά πόσο θα παραστεί» στην έκτακτη συνεδρία της «βουλής» όπου θα μιλήσει ο Τούρκος Πρόεδρος.
 
Ο κ. Ερχιουρμάν σημείωσε ότι μετά την άτυπη συνάντηση στην Γενεύη για το Κυπριακό, πολλοί Τούρκοι αξιωματούχοι «ήρθαν κι έφυγαν. Κανείς τους δεν συναντήθηκε με την αντιπολίτευση. Το να συμμετάσχουμε σε αυτή τη συνεδρία είναι σωστό; Το εξετάζουμε. Την απόφαση θα πάρουν τα αρμόδια όργανα του κόμματος».
 
Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο κ. Ερχιουρμάν είπε ότι η υφιστάμενη «κυβέρνηση» παραβιάζει το «σύνταγμα» και τους «νόμους» και λειτουργεί με την φιλοσοφία ‘είμαι πλειοψηφία, δεν κάνω εκλογές’, εννοώντας τις «βουλευτικές εκλογές».
 
«Δεν μπορείτε να γίνετε κράτος φορώντας στο στήθος το σήμα της τδβκ», είπε αναφερόμενος στο ψευδοκράτος. «Αντιλαμβάνεται ο καθένας σε πόσο κακή κατάσταση βρισκόμαστε;  Εάν δεν παρέμβαινε η αντιπολίτευση θα λαμβάνονταν πολύ χειρότερες αποφάσεις».
 
Επέκρινε και τα πρωτόκολλα που η νυν «κυβέρνηση» υπέγραψε με την Τουρκιά λέγοντας ότι δεν μπορεί σε μια τέτοια συμφωνία να μπαίνει ποσό για νέο σαράι. Στα πρωτόκολλα, είπε, εσύ καθορίζεις το περιεχόμενό τους.
 
Μίλησε δε για «εκλογές» μετά τις οποίες θα είναι «κυβέρνηση» και το πρώτο πράγμα που θα κάνουν είναι να περάσουν από την «βουλή» ένα πενταετές πρόγραμμα ανάπτυξης, το οποίο και θα υλοποιήσουν.
 
Να σημειωθεί ότι στα ΜΚΔ υπάρχουν αρκετά σχόλια κατά πόσο τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη «βουλή» θα πρέπει ή όχι να παραστούν στην ειδική συνεδρία με ομιλητή μόνο τον Ταγίπ Ερντογάν.

Ερντογάν: Στις 20 Ιουλίου θα εξαπλωθεί η αποφασιστικότητά μας σαν κύμα σε όλο τον κόσμο

Μηνύματα αποφασιστικότητας σε ολόκληρο τον κόσμο θα στείλει ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν από την κατεχόμενη Κύπρο στις 20 Ιουλίου, όπως δήλωσε ο ίδιος.

Σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του ο Τούρκος Πρόεδρος είπε “την Τρίτη θα γιορτάσουμε το Μπαϊράμι των Θυσιών μας. Κι εμείς μια μέρα νωρίτερα θα πάμε στη βόρεια Κύπρο. Θέλουμε να είμαστε στην τδβκ με μια ευρεία αντιπροσωπεία. Θα γιορτάσουμε το Μπαϊράμι των Θυσιών μας στη τδβκ. Και μάλιστα γιορτάζοντας το Μπαϊράμι θα συμμετάσχουμε και στις τελετές της 20ης Ιουλίου. Η στάση μας εκεί πιστεύω ότι θα τονώσει τόσο το ηθικό στην τδβκ αλλά και θα εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο σαν κύμα η αποφασιστικότητά μας”.
 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση