ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:00
 

ΚΕ: Ενδέχεται να ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις Αναστασιάδη- Ακιντζί

«Δεν σημαίνει ότι θα τελειώσουν όλα στις 16 Απριλίου, μπορεί να υπάρξει και δεύτερη και τρίτη συνάντηση»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Μουσταφά Ακιντζί, στις 16 Απριλίου, θα διαφανεί κατά πόσο μπορούν να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις μεταξύ των δύο ανδρών, αναλόγως της έκβασης του ανεπίσημου δείπνου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Προδρόμου είπε ότι το Προεδρικό ενημερώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη ότι ο Τ/κ ηγέτης αποδέχτηκε την πρόταση για τη συνάντηση και διευθετήθηκε η ημερομηνία για τις 16 Απριλίου στην οικία της Αναπληρώτριας Ειδικής Συμβούλου του ΓΓ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Είπε επίσης ότι δεν τέθηκε ποτέ θέμα ατζέντας στη συνάντηση, στην οικία Σπέχαρ, η οποία γίνεται «για να δούμε τις προθέσεις της τ/κ πλευράς», τη στιγμή που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει διατυπώσει εδώ και πάρα πολύ καιρό την ετοιμότητά του να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις. Το θέμα, συμπλήρωσε, είναι να συζητήσουν μεταξύ τους οι δύο άνδρες και να δουν πως μπορεί να επαναρχίσει ο διάλογος.

Σύμφωνα με τον κ. Προδρόμου «δεν σημαίνει ότι θα τελειώσουν όλα στις 16 Απριλίου, μπορεί να υπάρξει και δεύτερη και τρίτη συνάντηση» αναλόγως της τροπής που θα πάρουν τα πράγματα.

Ανέφερε ωστόσο πως αν κατά τη συνάντηση επιβεβαιωθούν από τ/κ πλευράς τα όσα λέγονται σε σχέση με τη δημιουργία επιτροπής για το φυσικό αέριο, ως προϋπόθεση για τις διαπραγματεύσεις «σημαίνει ότι δεν υπάρχει επιθυμία για διαπραγματεύσεις» εκ μέρους των Τ/κ.

Ο κ. Προδρόμου ξεκαθάρισε ότι θέμα υδρογονανθράκων δεν υφίσταται και δεν συζητείται στις διαπραγματεύσεις, ενώ παρέπεμψε και στις σχετικές δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών.

Πρόσθεσε ότι ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών έχει εκδηλώσει την διάθεση του να συνεχίσει με τις καλές του υπηρεσίες, ενώ είπε ότι η διαπραγμάτευση θα πρέπει να γίνει «στη βάση που γίνεται μέχρι τώρα και από εκεί που μείναμε» στο Κραν Μοντάνα.

«Αν ισχύουν αυτά που λέγονται για νέες παραμέτρους, χρονοδιαγράμματα κλπ προφανώς δεν μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση» κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Τσαβούσογλου: Ο Αναστασιάδης μου μίλησε για λύση δύο κρατών

«Γνωρίζοντας το παρελθόν και των δύο (και γενικά των Τούρκων σε σχέση με των δικών μας), ο Τσαβόσουγλου ...»
Ελεύθερο Πνεύμα  |  19:53

Τσαβούσογλου: Ο Αναστασιάδης μου μίλησε για λύση δύο κρατών

«Δυστυχώς για τον Τσαβούσογλου, κανείς δεν το πιστεύει. Είναι αναξιόπιστος!!!»
ΑΚΑ  |  10:57

Φ.Φωτίου: Ο παραλογισμός της κατοχής πρέπει να τερματιστεί

«Εσύ κύριε Φωτίου πότε θα πάς σπίτι σου? Αρκετάς είσπραξες τόσα χρόνια. »
ΑΚΑ  |  10:55

Ερντογάν για την τουρκική εισβολή: Εάν χρειαστεί θα επαναλάβουμε το ίδιο βήμα

«Κάποιος να πει στον σουλτάνο το γνωστό `όταν ο Θεός θέλησε να καταστρέψει τον μύρμηγκα, του έδωσε φτερά`!!! ...»
ΑΚΑ  |  11:10

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X