ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΚΕ: Η θέλησή μας για λύση ΔΔΟ με πολιτική ισότητα παραμένει ισχυρή

Ύψιστης σημασίας για την Κυβέρνηση αποτελεί η απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας στο πλαίσιο μιας βιώσιμης λύσης στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου και των σχετικών ψηφισμάτων

ΚΥΠΕ

Ύψιστης σημασίας για την Κυβέρνηση αποτελεί η απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας στο πλαίσιο μιας βιώσιμης λύσης στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου και των σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, ανέφερε το απόγευμα της Πέμπτης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, στο χαιρετισμό ενόψει της τέλεσης των εγκαινίων του μουσείου φωτογραφιών της Αντίστασης στο Οίκημα του Συνδέσμου Δημοκρατικών Αντιστασιακών στη Λευκωσία, με αφορμή την επέτειο της 7ης Δεκεμβρίου 1974.

Απευθυνόμενος προς τα μέλη του συνδέσμου, παρουσία του Υπουργού Μεταφορών Αλέξη Βαφεάδη και εκπροσώπων της Αρχιεπισκοπής Κύπρου και της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Κύπρο, ο κ. Λετυμπιώτης είπε ότι η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην πληγωμένη και μοιρασμένη μας πατρίδα, προσθέτοντας πως κάθε χρόνο στις 7 Δεκεμβρίου αποτίνουμε τιμή σε όσους απουσίαζαν εκείνη την ιστορική ημέρα το 1974 από την πλατεία της Αρχιεπισκοπής, γιατί με αυτοθυσία και ηρωισμό αγωνίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους για προάσπιση της δημοκρατίας και της συνταγματικής νομιμότητας.

Έχοντας το βλέμμα στο παρελθόν, οφείλουμε να ορίσουμε το μέλλον μας, να αγωνιστούμε για την εκπλήρωση των ιστορικών ευθυνών που μας αναλογούν, αλλά και για την ευημερία και την προκοπή της χώρας μας, όπως ακούστηκε από τα μεγάφωνα στην πλατεία της Αρχιεπισκοπής σαν σήμερα το 1974, συνέχισε ο Εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως η ψυχική ενότητα του Κυπριακού Ελληνισμού αποτελεί εθνική επιταγή και προς την κατεύθυνση αυτή έχουμε καθήκον όλοι να συμβάλουμε, καθήκον στο οποίο η πολιτεία σήμερα δηλώνει παρούσα.

«Σε καμιά περίπτωση δε συμβιβαζόμαστε με την κατοχή της πατρίδας μας. Ύψιστης σημασίας για την Κυβέρνηση αποτελεί η απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας στο πλαίσιο μιας βιώσιμης λύσης στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου και των σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών», τόνισε ο κ. Λετυμπιώτης, συμπληρώνοντας πως πρωταρχικός σκοπός της Κυβέρνησης παραμένει η δημιουργία των συνθηκών για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και ενεργότερη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον διορισμό απεσταλμένου από τα Ηνωμένα Έθνη για επανέναρξη του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων.

«Η θέλησή μας για μια επίλυση με μια λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα παραμένει ισχυρή», κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δημοκρατικών Αντιστασιακών Λευκωσίας Γιώργος Λουκά ανέφερε σχετικά με την έκθεση ότι περιλαμβάνει 63 πορτραίτα των πεσόντων κατά τη διάρκεια της αντίστασης, καθώς και 83 άλλες φωτογραφίες και έγγραφα που σχετίζονται με την αντίσταση, και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία τόσο του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, όσο και του Υπουργού Μεταφορών στην τελετή εγκαινίων και τον εορτασμό της 7ης Δεκεμβρίου ως ημέρας της δημοκρατίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση