ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΚΕ προς ΑΚΕΛ: Δεν μπορούν να απαλλαγούν από τις κομματικές τους παρωπίδες

Οι μηδενιστικές τοποθετήσεις του ΑΚΕΛ συνεχίζονται, ανέφερε ο κ. Πελεκάνος

ΚΥΠΕ

Η Κύπρος διαδραματίζει ρόλο στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, λέει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, απαντώντας στο ΑΚΕΛ.

Αρχικά, ο κ. Πελεκάνος αναφέρει ότι "οι μηδενιστικές τοποθετήσεις του ΑΚΕΛ συνεχίζονται" και ότι "δεν μπορούν να απαλλαγούν από τις κομματικές τους παρωπίδες".

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος προσθέτει ότι "είναι επί των ημερών της διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη που η Κυπριακή Δημοκρατία θωρακίστηκε με τη σύναψη συμφωνιών με εταιρείες ενέργειας κολοσσούς, όπως είναι η Exxon Mobil των ΗΠΑ, η Qatar Energy, η ιταλική ΕΝΙ και η γαλλική Total Energies, διασφαλίζοντας τις προοπτικές αξιοποίησης των κοιτασμάτων της χώρας μας".

"Μόλις πρόσφατα έγιναν 3 νέες γεωτρήσεις, 2 ανακαλύψεις, σειρά από σεισμικές μελέτες, ενώ προγραμματίζεται και επιπρόσθετη γεώτρηση στο Τεμάχιο 12 κατά το πρώτο μισό του 2023", επισημαίνει.

"Ταυτόχρονα με τις τριμερείς και πολυμερείς συνεργασίες που αναπτύξαμε με χώρες της περιοχής μας, αλλά και με τη συμμετοχή μας ως ιδρυτικό μέλος και ως προεδρεύουσα χώρα κατά το τελευταίο έτος του East Mediterranean Gas Forum, η Κύπρος αναδεικνύεται σε παράγοντα στα ενεργειακά δρώμενα στην Ανατολική Μεσόγειο, γεγονός που συνακόλουθα συνδέεται με την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης", υπογραμμίζει ο κ. Πελεκάνος.

Κλασικό παράδειγμα του ρόλου που διαδραματίζει η Κύπρος, υποδεικνύει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, "είναι η χρηματοδότηση από την ΕΕ του έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας - Ευρώπης με ποσό ύψους 657 εκατομμύριων ευρώ. Ποσό που αποτελεί το μεγαλύτερο που έχει ποτέ δαπανηθεί από την ΕΕ για έργο αυτού του τύπου. Ένα έργο για το οποίο θα δαπανηθεί επιπλέον ποσό ύψους 100 εκατομμύριων ευρώ μέσω του Εθνικού Σχέδιου “Κύπρος - το Αύριο”.

"Αυτά τα γεγονότα ανάμεσα σε άλλα δεν αποτελούν τίποτα άλλο παρά αναγνώριση του ρόλου που η Κύπρος διαδραματίζει στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης", προσθέτει.

Περαιτέρω, ο κ. Πελεκάνος σημειώνει ότι "όσον αφορά στη διείσδυση των ΑΠΕ, γνωρίζουν καλά στο ΑΚΕΛ ότι η Κύπρος έχει ξεπεράσει τους στόχους που τέθηκαν από την ΕΕ, ενώ τη διετία 2022-2023 θα διατεθούν ως χορηγία σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών ποσά που ξεπερνούν τα 235 εκατομμύρια ευρώ".

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος καλεί το ΑΚΕΛ "για ακόμα μια φορά να σταματήσει να επενδύει στον μηδενισμό και τις τακτικές που ακολούθησε το 2021 με τα γνωστά αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών".

"Μια αξιόπιστη αντιπολίτευση δεν επενδύει στην άγονη και μηδενιστική πολιτική, προκειμένου να επιτύχει τη διαγραφή από τη μνήμη των πολιτών των έργων και των ημερών της δικής τους θλιβερής διακυβέρνησης", καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Στην ομιλία της η Δημητρίου αναφέρθηκε στις πολλαπλές προκλήσεις που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν παρά μόνο με τη συλλογική ...
ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ