ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κινητοποίηση για τη Διεθνή Μέρα Δράσης Ενάντια στο Ρατσισμό και τον Φασισμό

Την Κυριακή 21 Μαρτίου στις 15:30 το μεσημέρι

ΚΥΠΕ

Κινητοποίηση για τη Διεθνή Μέρα Δράσης Ενάντια στον Ρατσισμό και τον Φασισμό, διοργανώνουν την Κυριακή, 21 Μαρτίου, στις 15.30, οι ΑΚΕΛ, ΠΕΟ, ΕΔΟΝ, ΠΟΓΟ, ΕΚΑ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Κίνηση Φοιτητών, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Κίνηση Καθηγητών, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών, ΠΣΕ, ΚΙΣΑ, Κίνημα Κατά των Εκποιήσεων, Αριστερή Πτέρυγα, Εργατική Δημοκρατία, Νέα Διεθνιστική Αριστερά, Πρωτοβουλία Ενάντια στη Φασιστική Απειλή.

Οι συμμετέχοντες θα συγκεντρωθούν έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών και μετά θα πορευτούν προς την Πλατεία Ελευθερίας όπου θα ακολουθήσει εκδήλωση.

Σύμφωνα με διακήρυξη της ΠΕΟ για την Διεθνή Μέρα Δράσης Ενάντια στον Ρατσισμό και τον Φασισμό, χιλιάδες άνθρωποι σε ολόκληρη την Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο, πραγματοποιούν εκδηλώσεις και πορείες διαμαρτυρίας και αντίστασης με ευκαιρία την 21η Μαρτίου, Παγκόσμια Μέρα Δράσης Ενάντια στον Ρατσισμό «και μαζί τους και εμείς εδώ στην Κύπρο ενώνουμε τη φωνή μας και διαδηλώνουμε την προσήλωση μας στην πάλη ενάντια στον ρατσισμό, τον φασισμό και τις ξενοφοβικές ρητορικές».

Η πάλη αυτή γίνεται ακόμα πιο επιτακτική και οφείλει να είναι συνεχής και ανυποχώρητη για να ανακόψουμε την εξάπλωση αυτών των μισάνθρωπων ιδεολογιών σε βάρος κύρια των προσφύγων και των μεταναστών.

Εξακολουθούν να είναι χιλιάδες οι πρόσφυγες και μετανάστες, κυρίως γυναίκες και παιδιά, που πνίγονται κάθε χρόνο στα παγωμένα νερά της θάλασσας προσπαθώντας να βρουν ένα ασφαλές καταφύγιο. Ακόμη και όταν καταφέρνουν να φτάσουν κάπου, αντιμετωπίζουν τον θεσμικό ρατσισμό και τον αποκλεισμό, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τον εξαναγκασμό σε επιστροφή τους σε «ασφαλείς χώρες» όπως η Τουρκία.

Σύμφωνα με την ΠΕΟ, με τέτοιες πολιτικές ενισχύονται και αυξάνονται οι ακροδεξιές, νεοναζιστικές και φασιστικές οργανώσεις και κόμματα που εντείνουν τις επιθέσεις τους και ασκούν καθημερινά εγκλήματα και βία ενάντια σε προσφυγικές και μεταναστευτικές ομάδες και σε όσους τους συμπαραστέκονται.

«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, στηρίζουμε την προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων τους»

«Στον εθνικισμό, την ξενοφοβία, τον ρατσισμό έχουν στραφεί και κόμματα της κεντροδεξιάς τα οποία έχουν υιοθετήσει ένα πολιτικό λόγο που προσπαθεί να φορτώσει στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ιδιαίτερα τους μουσουλμάνους, την ευθύνη για την ανεργία, τη φτωχοποίηση και όλα τα μεγάλα και μικρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη. Στην ίδια μας τη χώρα ακροδεξιοί, εθνικιστές και φασίστες σηκώνουν κεφάλι και προσπαθούν να επιβάλουν τις ρατσιστικές και εθνικιστικές τους πολιτικές πατώντας πάνω στην ανοχή και τη στήριξη από τα δεξιά κόμματα και στις δυο πλευρές. Απειλούν να τινάξουν στον αέρα τη διαπραγματευτική διαδικασία για λύση του Κυπριακού στα πλαίσια μιας Δικοινοτικής Διζωνικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα όπως αυτή προβλέπεται στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ», αναφέρεται στην διακήρυξη.

Προστίθεται ότι «δηλώνουμε την κάθετη αντίθεσή μας στα συρματοπλέγματα της ντροπής της Κυβέρνησης Αναστασιάδη, των προσφυγικών στρατοπέδων συγκέντρωσης, στην Κύπρο του ρατσισμού και του αποκλεισμού».

«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, στηρίζουμε την προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων τους και την καταπολέμηση της εκμετάλλευσης και των διακρίσεων εναντίον τους. Ενώνουμε τη φωνή μας με τις προοδευτικές δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο και συμμετέχουμε σε αυτή τη διεθνή κινητοποίηση. Καλούμε, όλες τις προοδευτικές οργανώσεις, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που ζουν στην Κύπρο, ακτιβιστές και όλους του προοδευτικούς ανθρώπους να έλθουν μαζί μας σε αυτή τη πορεία για να τη μετατρέψουμε σε ένα συλλαλητήριο για την ειρήνη, τη δημοκρατία, την ίση μεταχείριση, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική αλληλεγγύη», καταλήγει στη διακήρυξη της η ΠΕΟ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση