ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κολοκασίδης - «Κομματική θηλιά στη Δημοκρατία» η τροπολογία στον περί Κομμάτων Νόμο

Τι αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του

ΚΥΠΕ

«Κομματική θηλιά στη Δημοκρατία» χαρακτηρίζει ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργος Κολοκασίδης, την τροπολογία που σκοπεύει στον περιορισμό του δικαιώματος προσφυγής στο δικαστήριο εναντίον κομματικής ηγεσίας για παραβίαση κομματικού καταστατικού.

Όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση, την τροπολογία επί πρότασης νόμου για τροποποίηση του περί Πολιτικών Κομμάτων Νόμου του 2012 έχει καταθέσει ο βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού Δημήτρης Δημητρίου. Η τροπολογία υποχρεώνει τον παραπονούμενο, προτού προσφύγει στο δικαστήριο εναντίον του κόμματος του, να υποβάλλει το παράπονο του στον Έφορο Πολιτικών Κομμάτων και να περιμένει 45 μέρες, προστίθεται.

Ο κ. Κολοκασίδης διερωτάται γιατί να χρειάζεται αυτό, αφού έτσι και αλλιώς το δικαστήριο επεμβαίνει άμεσα μόνο όταν ο παραπονούμενος έχει καλή υπόθεση και όταν επαπειλούνται μη αναστρέψιμα αποτελέσματα εις βάρος του, σημειώνοντας προφανώς ακόμα και αυτή η περιορισμένη επέμβαση από τη δικαιοσύνη ενοχλεί τα κόμματα.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος αναφέρει πως είναι «ντροπή που αυτή η εισήγηση προωθείται από νέο στην ηλικία βουλευτή» και προσθέτει πως αυτό που πρόκειται να συζητηθεί στη Βουλή συνιστά ακόμα ένα βήμα προς την κατεύθυνση περίσφιξης της κομματικής θηλιάς γύρω από τη Δημοκρατία μας.

«Αν δεν αντιδράσουμε εμείς οι πολίτες, κάποια στιγμή η Δημοκρατία θα παραδώσει το πνεύμα και αν συμβεί αυτό δεν θα φταιν τόσο αυτοί που βυσσοδομούν εναντίον της όσο εκείνοι που το ανέχονται. Δυστυχώς ο κομματικός πατριωτισμός ζει και βασιλεύει», καταλήγει ο κ. Κολοκασίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση