ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κόντρα ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ για τα περί ξεπλύματος

Απαντήσεις ζητά το ΑΚΕΛ - Απέφυγε να αντιδράσει σε ισχυρισμούς που στοχεύουν και το ίδιο λέει ο ΚΕ για το ΑΚΕΛ

Newsroom K

Συνεχίζει η κόντρα και οι συζητήσεις γύρω από τα δημοσιεύματα του OCCRP για το Troika Laundromat. Το ΑΚΕΛ μέσα από δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Στέφανου Στεφάνου ζητά από τον Πρόεδρο εξηγήσεις υπογραμμίζοντας πως η Κύπρος διασύρεται διεθνώς.

Ο ΔΗΣΥ από την άλλη ανταπαντά στο ΑΚΕΛ διερωτούμενο αν το κόμμα της Αριστεράς υιοθετεί δημοσιεύματα α λα καρτ, δεδομένου ότι η εν λόγω πλατφόρμα είχε δημοσιεύματα και για πρόσωπα προσκείμενα στην Αριστερά.

Ως απάντηση μέσω του κ. Στεφάνου  σε νεότερες δηλώσεις του, ανέφερε πως ο ΔΗΣΥ επιχειρεί να παραπλανήσει σχετικά με τις θέσεις του ΑΚΕΛ προσθέτοντας πως θυσίασε το Κυπριακό για την προεδρική καρέκλα. Ακολούθησε γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως το ΑΚΕΛ δεν είπε ούτε μια λέξη για παρόμοιο συκοφαντικό δημοσίευμα που καταγγέλλει με ανάλογη λογική και μεθόδους υπουργό της κυβέρνησής του και πρώην βουλευτή του.

Ακατανόητο να επανέρχονται με καθημερινές ανακοινώσεις λέει ο Π.Προδρόμου

«Από τη στιγμή που το ΑΚΕΛ δεν έχει τοποθετηθεί ούτε έχει πει μια λέξη για παρόμοιο συκοφαντικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας OCCRP, που καταγγέλλει με ανάλογη λογική και μεθόδους υπουργό της κυβέρνησής του και πρώην βουλευτή του (ημερ. 28/6/19), είναι ακατανόητο να επανέρχεται με καθημερινές ανακοινώσεις.

Δεν καταλαβαίνει κανείς με ποιά λογική αναπαράγουν τέτοιου είδους επιθέσεις. Εκτός βέβαια εάν εξήγηση είναι η δήλωση του ΓΓ του κόμματος κ.Α.Κυπριανού, ο οποίος ενάμιση μόλις χρόνο μετά που άκουσε για δεύτερη φορά την ετυμηγορία του κυπριακού λαού, δηλώνει ως στόχο... δημιουργικής αντιπολίτευσης να... φύγει ο εκλελεγμένος πρόεδρος!

Από τη στιγμή όμως που εδώ και δυο μήνες, από τις 28 Ιουνίου, το ΑΚΕΛ απέφυγε να αντιδράσει σε πολύ βαρείς συκοφαντικούς ισχυρισμούς που ουσιαστικά στοχεύουν και το ίδιο, αλλά κυρίως απέφυγε να τοποθετηθεί απέναντι στις μεθόδους και τη στοχοποίηση της χώρας μας συνολικά από αυτή τη μέχρι τώρα άγνωστη ιστοσελίδα, οι καθημερινές ανακοινώσεις του δείχνουν ότι δεν ενδιαφέρεται για την αλήθεια. Τέτοιες ανακοινώσεις δεν έχουν καμιά πειθώ και δείχνουν ότι, ακόμα και χωρίς να νοιάζεται για το συμφέρον της χώρας μας, ολημερίς αναλώνεται να επικρίνει τον Πρόεδρο της χώρας», δήλωσε ο κ. Προδρόμου.

Οι βολές του ΑΚΕΛ

«Ο ΔΗΣΥ προσπαθεί να παραπλανήσει για σημερινές δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του Κόμματος, οι οποίες ήταν ξεκάθαρες και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για παρερμηνείες. Δήλωσε – ανάμεσα σε άλλα – ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ ότι θέλουμε να απαλλάξουμε την Κύπρο από τη διακυβέρνηση της Δεξιάς και τον Ν. Αναστασιάδη. Δήλωσε, επίσης, ότι δεν έχουμε ως Κόμμα συζητήσει το θέμα και ούτε οι Προεδρικές Εκλογές αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης στη συνάντηση που είχε με τον Ν. Παπαδόπουλο.

Υπενθύμισε δε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ ότι το Κόμμα κτίζει συμμαχίες εκεί που υπάρχουν συγκλίσεις σε βασικά ζητήματα περιλαμβανομένου του Κυπριακού. Αλλού λοιπόν τα μαθήματα που προσπαθεί να δώσει ο ΔΗΣΥ περί υπευθυνότητας και πατριωτισμού.

Είναι ο ΔΗΣΥ που θυσίασε το Κυπριακό για την προεδρική καρέκλα. Είναι ο ΔΗΣΥ που δεσμεύτηκε για πράγματα που την επόμενη μέρα των εκλογών τα «ξέχασε».

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Αυτή η παροιμία ταιριάζει γάντι στα όσα δήλωσε σήμερα ο ΔΗΣΥ», αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.

Ομολογεί αμηχανία η σιωπή του Προέδρου

«Η εκκωφαντική σιωπή του Προέδρου και του Προεδρικού στις αναφορές του διεθνούς Παρατηρητηρίου για το Οργανωμένο Έγκλημα και τη Διαφθορά (OCCRP) ομολογεί την αμηχανία καθώς και την αδυναμία των κυβερνώντων να δώσουν πειστικές απαντήσεις για όσα εμπλέκουν το γραφείο που φέρει το όνομα του κ. Αναστασιάδη» αναφέρει ο Στέφανος Στεφάνου. «Σ’ αυτή τη σιωπή» σημειώνει «συμμετέχουν η πλειοψηφία των ΜΜΕ, αλλά και τα κόμματα, τα οποία -πλην του ΑΚΕΛ- δεν λένε τίποτα ούτε και ζητούν καμία εξήγηση. Σε άλλη ευνομούμενη χώρα, το θέμα θα είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων».

Όπως αναφέρει ο κ. Στεφάνου, «η σιωπή είναι βολική για το Προεδρικό –και γενικά για τους κυβερνώντες και το κατεστημένο- αλλά διόλου εξυπηρετεί την Κύπρο και τα καλώς νοούμενα συμφέροντά της. Η χώρα μας εξακολουθεί να κατηγορείται διεθνώς για ξέπλυμα χρήματος και για ύποπτες συναλλαγές με την πώληση υπηκοοτήτων. Η χώρα μας εξακολουθεί να κατρακυλά στους διεθνείς δείκτες διαπλοκής και διαφθοράς».

«Αν τα όσα αναφέρει το Διεθνές Παρατηρητήριο για το Οργανωμένο Έγκλημα και τη Διαφθορά αποτελούν ‘προσπάθεια στοχοποίησης της Κύπρου’, όπως αρχικά δήλωνε η κυβέρνηση, τότε ο Πρόεδρος θα έπρεπε να έβγαινε μπροστά για να προστατεύσει τη χώρα μας. Πλην όμως δεν το κάνει παραμένοντας προσηλωμένος στην επικοινωνιακή διαχείριση που, προφανώς, έχει σχεδιαστεί από το επιτελείο των συνεργατών του, μέχρι να ξεχαστεί το θέμα» σημείωσε ο κ. Στεφάνου.

Όπως σημείωσε το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να πάψει να ζητά εξηγήσεις από τον Πρόεδρο. «Ο Πρόεδρος οφείλει να δώσει εξηγήσεις! Η Κύπρος έχει ανάγκη προστασίας από το διασυρμό που υφίσταται διεθνώς, για τον οποίο ο Πρόεδρος και οι κυβερνώντες δεν φαίνεται δυστυχώς να γνοιάζονται και να ανησυχούν» κατέληξε.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμού δια μέσου του εκπροσώπου τύπου του κόμματος Δημήτρη Δημητρίου διερωτήθηκε κατά πόσο υιοθετεί το ΑΚΕΛ α λα καρτ τα οποία δημοσιεύματα. «Ως Δημοκρατικός Συναγερμός καλούμε το ΑΚΕΛ να μας ξεκαθαρίσει. Ο Αναστασιάδης, μας δένει στο άρμα της Δύσης και των Αμερικανών όπως διατείνεται δημόσια το ΑΚΕΛ ή είναι ο Αναστασιάδης, με βάση την προσέγγιση του παρατηρητήριου που το ΑΚΕΛ υιοθετεί, ο άνθρωπος των Ρώσων; Τι από τα δυο ισχύει για το ΑΚΕΛ, εφόσον δεν μπορούν να ισχύουν και τα δυο ταυτόχρονα» αναφέρει ο κ. Δημητρίου.

Σημείωσε παράλληλα ότι «όταν τον Ιούνιο το παρατηρητήριο έγραψε για δραστηριότητες που σχετίζονται με αλλά πολιτικά πρόσωπα προσκείμενα στον χώρο της Αριστεράς, το ίδιο το ΑΚΕΛ δεν σχολίασε τίποτα; Υιοθετεί α λα καρτ τα οποία δημοσιεύματα;» διερωτάται.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X