ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Προεδρία: Λύση μακριά από αναχρονιστικές εγγυήσεις

Τι αναφέρει σχετική ανακοίνωση

ΚΥΠΕ

Ανακοίνωση εξέδωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας με αφορμή τη συμπλήρωση των 38 χρόνων από την ημέρα που η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή ηγεσία προχώρησε στην παράνομη ενέργεια της ανακήρυξης του ψευδοκράτους. 

Αυτούσια η ανακοίνωση

Συμπληρώνονται φέτος 38 χρόνια από την ημέρα που η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή ηγεσία προχώρησε στην παράνομη ενέργεια της ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Μια απαράδεκτη ενέργεια που καταδικάστηκε από το σύνολο της διεθνούς κοινότητας με σειρά ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών χαρακτηρίζοντας τη νομικά άκυρη και ζητώντας την αναστροφή της.

Είναι εξόφθαλμο πως η τότε προσπάθεια αποσκοπούσε στην επίτευξη του διαχρονικού στόχου της Τουρκίας για λύση στη βάση των δύο κρατών.

Οι ίδιες απαράδεκτες μεθοδεύσεις και αξιώσεις αποτελούν και θέσεις που εκφράστηκαν από τον νυν Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Τατάρ και την Τουρκία ενώπιον του ΓΓ τον περασμένο Απρίλιο. Όπως απέτυχαν τότε, θα αποτύχουν και τώρα.

Από δικής μας πλευράς επαναλαμβάνουμε την πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα μας να συνεχίσουμε τις προσπάθειες επίτευξης μιας λύσης που θα είναι σύμφωνη με τα όσα προβλέπονται στις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου, τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Η. Ε. και θα βασίζεται στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες που είναι η μόνη αποδεκτή λύση που θα δημιουργεί συνθήκες ειρηνικής συμβίωσης με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας και θα κατοχυρώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα του συνόλου των Κυπρίων πολιτών, μακριά από αναχρονιστικές εγγυήσεις ή εξαρτήσεις από τρίτους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση