ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κυβέρνηση: Πώς απαντά στις επικρίσεις περί «βολέματος» Πατσαλίδη

«Θα αναμέναμε από μια πολιτική δύναμη όπως είναι το ΑΚΕΛ μια πιο υπεύθυνη στάση», είπε ο κ. Λετυμπιώτης

ΚΥΠΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, έχοντας πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας των αποφάσεών του και ιδιαίτερα της κρισιμότητας της θέσης του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, έχει επιλέξει τον Δρ Χριστόδουλο Πατσαλίδη για τη θέση του Διοικητή της ΚΤ στη βάση αντικειμενικών κριτηρίων λαμβάνοντας πάντα υπόψη και τις γνώσεις αλλά και την εμπειρία του, που μπορεί να επιστρατεύσει να αξιοποιήσει στο πολύ νευραλγικό πόστο, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ο κ. Λετυμπιώτης απαντούσε σε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο Προεδρικό.

Ερωτηθείς για την κριτική του ΑΚΕΛ για τον διορισμό του νέου Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε υπόψη του την έκθεση που είχαν ετοιμάσει οι Alvarez & Marsal στην οποία αναφέρεται πως έγινε μαζική διαγραφή στοιχείων από τον υπολογιστή του κ. Πατσαλίδη, ενώ υπήρχε περί του αντιθέτου οδηγία της Κεντρικής Τράπεζας, απάντησε ότι «βεβαίως και ήταν γνωστό».

«Θα αναμέναμε από μια πολιτική δύναμη όπως είναι το ΑΚΕΛ μια πιο υπεύθυνη στάση», είπε ο κ. Λετυμπιώτης, προσθέτοντας ότι «προκαταβάλλουν και χρεώνουν παραλήψεις και λάθη εκείνης της περιόδου σε ένα άτομο απλά και μόνο επειδή υπηρέτησε στον ιδιωτικό τομέα, αγνοώντας ότι και το ίδιο το ΑΚΕΛ επί διακυβέρνησης του είχε τρεις Υπουργούς Οικονομικών, οι οποίοι διετέλεσαν στελέχη σε τράπεζες».

Θα αναμέναμε, συνέχισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, «τουλάχιστον σε αυτό το στάδιο, ότι το ΑΚΕΛ θα ήταν διπλά προσεχτικό όταν αναφέρεται σε μια περίοδο πολύ κρίσιμη και μια πολύ ιδιαίτερη περίοδο για τα οικονομικά της Κύπρου με ευθύνες από το ίδιο. Και θα αναμέναμε την ίδια αυστηρή αυτοκριτική και για τα ίδια τα λάθη και τις παραλείψεις του ΑΚΕΛ».

Ο κ. Λετυμπιώτης ανέφερε επίσης ότι «είναι πολύ γνωστό ότι αυτή η έκθεση έγινε κατ’ εντολή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, έχει η ίδια η ΚΤΚ μελετήσει όλα τα στοιχεία και όλα τα δεδομένα που αναφέρονται σε αυτή την έκθεση. Η ίδια η Κεντρική Τράπεζα δεν θεώρησε ότι υπάρχει οποιοδήποτε ζήτημα. Ήταν ένα ζήτημα το οποίο και στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι ήταν λόγω αδυναμίας στον τομέα της πληροφορικής της τράπεζας. Η ίδια η ΚΤΚ έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα γι αυτό το ζήτημα».

Επί της ευκαιρίας, ευχήθηκε εκ μέρους της Κυβέρνησης στο νέο Διοικητή της ΚΤΚ «καλή επιτυχία, καλή δύναμη στο έργο του σε ένα πολύ νευραλγικό τομέα σε ένα πολύ νευραλγικό πόστο, αλλά και όπως ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αναφέρει σήμερα να ευχαριστήσουμε και τον απερχόμενο Διοικητή της ΚΤ τον κ. Ηροδότου για το έργο το οποίο έχει επιτελέσει αυτή την κρίσιμη περίοδο για τη χώρα».

Κληθείς να πει πως απαντά σε επικρίσεις για συμμετοχή του κ. Πατσαλίδη στο προεκλογικό επιτελείο του Προέδρου Χριστοδουλίδη και σε υπόνοιες ότι υπήρξε κάποιο είδος «βολέματος» ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απάντησε ότι «δεν νομίζω αν κάποιος μελετήσει το βιογραφικό του Δρ Πατσαλίδη, να δει ότι κάπου υπήρξε βόλεμα».

Υπενθύμισε ότι ο «Δρ Πατσαλίδης εδώ και ένα χρόνο υπηρετεί από την θέση του Σύμβουλου του Προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα οικονομίας». «Δεν είδαμε αυτή την ευαισθησία αυτό τον ένα χρόνο με τον διορισμό του κ. Πατσαλίδη», είπε.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίαςν έχοντας πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας των αποφάσεών του και ιδιαίτερα της κρισιμότητας της θέσης του Διοικητή της ΚΤ έχει επιλέξει τον Δρ Πατσαλίδη για τη θέση του Διοικητή της ΚΤ στη βάση αντικειμενικών κριτηρίων, λαμβάνοντας πάντα υπόψη και τις γνώσεις αλλά και την εμπειρία του, τις γνώσεις που μπορεί να επιστρατεύσει να αξιοποιήσει στο πολύ νευραλγικό πόστο του Διοικητή της ΚΤ», σημείωσε ο κ. Λετυμπιώτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση