ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:38
 

Κυπριανού: Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης για την κρίση στην παιδεία

Εξέφρασε τις ανησυχίες του για την κατάσταση στο χώρο της παιδείας ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τις έντονες ανησυχίες του ΑΚΕΛ για την κατάσταση που διαμορφώνεται στον χώρο της παιδείας εξέφρασε σε σημερινές του δηλώσεις ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, λέγοντας ότι η Kυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες «πρώτον και κύριο γιατί έχει προκαλέσει την κρίση και κατά δεύτερο λόγο, γιατί επιχειρεί να την αντιμετωπίσει με ένα τρόπο που αυξάνει ακόμα περισσότερο τα προβλήματα».
 
Σε δηλώσεις του έπειτα από συνάντηση με αντιπροσωπεία του Δήμου Δρομολαξιάς- Μενεού ο κ. Κυπριανού αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο θέμα της παιδείας, εκφράζοντας τις ανησυχίες του ΑΚΕΛ για το γεγονός ότι η Κυβέρνηση προωθεί «πρώτα και κύρια την απεργοσπασία, πράγμα απαράδεκτο και πράγμα, να είναι βέβαιοι, ότι θα αντιγραφεί και από τον ιδιωτικό τομέα εάν το κράτος, εάν η πολιτεία, η Κυβέρνηση στην συγκεκριμένη περίπτωση, συμπεριφέρεται με τον τρόπο αυτό, θα πρέπει να αναμένουμε ότι θα την αντιγράψουν και στον ιδιωτικό τομέα».
 
«Η Κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι κυβερνά. Έχει την υποχρέωση να εξασφαλίσει ότι το κράτος θα λειτουργεί σε συνθήκες ομαλότητας, έχει την υποχρέωση να εξασφαλίσει ότι στον χώρο της παιδείας, όπου κτίζουμε τους αυριανούς πολίτες οι οποίοι θα πρέπει να είναι χρήσιμοι για την κοινωνία, θα υπάρχει η ομαλότητα που είναι απαραίτητη για να δοθούν τα σωστά εφόδια στους μαθητές», είπε, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.
 
Πρόσθεσε ακόμα ότι «αντί τούτου η Κυβέρνηση με την όλη στάση της ρίχνει περισσότερο λάδι στην φωτιά και οξύνει την αντιπαράθεση».
 
«Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καλούμε την Κυβέρνηση να συνειδητοποιήσουν τις ευθύνες τους, να αποδεχτούν την πρόταση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, έτσι ώστε να επανέλθει η ομαλότητα και να συζητηθούν τα ζητήματα μέσα από ένα διάλογο εποικοδομητικό ώστε να αντιμετωπιστούν», ανέφερε στις δηλώσεις του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι ο λόγος που η Κυβέρνηση συμπεριφέρεται με τον τρόπο αυτό είναι "γιατί έχει χαράξει μια συγκεκριμένη στρατηγική, ότι δηλαδή δια πυρός και σιδήρου θα επιβάλλει τις αντιλαϊκές της πολιτικές ανεξάρτητα με το ποιες είναι οι αντιδράσεις που προκαλούνται από τοις διάφορες ομάδες εργαζομένων».
 
Συνέχισε λέγοντας ότι η  προσέγγιση των κυβερνώντων σήμερα αφορά στον τομέα της παιδείας, αύριο θα αφορά τον την Αρχή Τηλεπικοινωνιών, την Αρχή Ηλεκτρισμού και άλλους συναφείς τομείς.
 
«Ο αγώνας των εκπαιδευτικών δεν είναι μόνο ενάντια στην αλαζονεία, στον αυταρχισμό, τον δογματισμό της Κυβέρνησης στα θέματα τα εκπαιδευτικά αλλά είναι αγώνας που αφορά το σύνολο των εργαζομένων», είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, καταλήγοντας ότι «εάν αφεθεί η αλαζονεία, ο αυταρχισμός και ο δογματισμός της κυβέρνησης να επικρατήσει τότε να είναι όλοι βέβαιοι ότι με τον ίδιο τρόπο θα λειτουργήσει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού, και σε όλα τα υπόλοιπα μελλοντικά ζητήματα».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Οι επιθέσεις κατά Χριστοδουλίδη και η νέα λίστα του Οδυσσέα

«Δια της πλαγίας η Καθημερινή πλασάρει τον Υπουργό Εξωτερικών ως εν δυνάμει υποψήφιο στις προεδρικές ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:41

Απαντούν οι εκπαιδευτικοί στην έκκληση Χαμπιαούρη για διάλογο

«Ως εκπαιδευτικές οργανώσεις είστε απαράδεκτοι. Δεν σέβεστε ούτε την εργοδότησή σας, ούτε τους μαθητές, ...»
Ελένη Αγαθοκλέους  |  18:46

Δρόμος μετ’ εμποδίων για τον τουρισμό

«Τα παιδία παίζει, οι ηλίθιοι πληρώνουν φόρους και οι ατσίδες πωλούν και αγοράζουν τα πάντα και τους ...»
Ai Em  |  09:37

Ο Ερντογάν απειλεί τις ΗΠΑ με εισβολή στη Συρία

«Ρε μ......κα Τραμπ, σε λίγο θα σου ζητήσει να κάνεις επίκυψη και επειδή αντιλήφθηκε ότι είσαι επιρρεπής..... ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X