ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κυριάκος Κούσιος: Αντιπαραγωγικό να διασπάται το εσωτερικό μέτωπο

Το παρασκήνιο λίγο πριν την άτυπη διάσκεψη για το Κυπριακό

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Είναι αντιπαραγωγικό, την ώρα της προετοιμασίας της άτυπης διάσκεψης για την Κύπρο, να διασπάται το εσωτερικό μέτωπο και να καταλογίζονται ευθύνες στη δική μας πλευρά, πριν ακόμα μεταβούμε στη διάσκεψη, αναφέρει σε γραπτή του απάντηση προς το ΑΚΕΛ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, στη γραπτή του απάντηση στο ΑΚΕΛ, ο κ. Κούσιος σημειώνει ότι ως αποτέλεσμα των προσπαθειών του Προέδρου της Δημοκρατίας άρχισαν και πάλι οι εντατικές διεργασίες γύρω από το Κυπριακό και συνεκλήθη άτυπη διάσκεψη για την Κύπρο από τον ΓΓ των ΗΕ.

Προσθέτει πως "ορθά διαπιστώνει το ΑΚΕΛ ότι εντείνεται η ρητορική από τουρκικής και τουρκοκυπριακής πλευράς για λύση δύο κρατών ή συνομοσπονδίας. Μια θέση που σταθερά ο τουρκικός παράγοντας προωθούσε για δεκαετίες".

"Για αυτό είναι τουλάχιστον ατυχές, σε αυτή τη δεδομένη συγκυρία, το ΑΚΕΛ να επανέρχεται επιρρίπτοντας ευθύνες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι τάχα ευθύνεται επειδή δεν επανήρχισε ο διάλογος που είχε διακοπεί από το Κραν Μοντανά, διότι δήθεν δεν έπεισε με τις θέσεις του, παραγνωρίζοντας τις ενέργειες της Τουρκίας όλα αυτά τα τρία χρόνια και τη ρητορική που ανέπτυξε τόσο στο εσωτερικό όσο και σε διεθνές επίπεδο", συνεχίζει ο κ. Κούσιος.

Ο Εκπρόσωπος αναφέρει ακόμη ότι "χωρίς να αναφερόμαστε σε λεπτομέρειες θεωρούμε ότι είναι αντιπαραγωγικό, την ώρα της προετοιμασίας της άτυπης διάσκεψης για την Κύπρο, να διασπάται το εσωτερικό μέτωπο και να καταλογίζονται ευθύνες στη δική μας πλευρά, πριν ακόμα μεταβούμε στη διάσκεψη, από κόμματα που, μάλιστα, δηλώνουν ότι επιθυμούν λύση του Κυπριακού το συντομότερο δυνατόν".

Καταλήγοντας, επαναλαμβάνει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί για άλλη μια φορά το ΑΚΕΛ, αλλά και όλα τα πολιτικά κόμματα σε ενότητα θέσεων και στόχων, έτσι ώστε να υπάρξει επιτυχής έκβαση των προσπαθειών της ελληνοκυπριακής πλευράς για το εθνικό μας θέμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ανοίγει την Παρασκευή η Πύλη Εμβολιασμού για ηλικίες 59 και 60 ετών

«Ποιος φωστήρας παρακάμπτει τα άτομα ηλικίας 61 ετών και άνω και δίνει προτεραιότητα σε άτομα μικρότερης ...»
Theodoros  |  22:15

Καταγγελίες Γ. Αρέστη κατά ΚΕΔΙΠΕΣ για επιλεκτική διαρροή εις βάρος του γιου του και του ιδίου

«Οφείλει ο Γενικός Εισαγγελέας, τουλάχιστόν να διασώσει το κύρος του θεσμού που εκπροσωπει, να εμπλακεί ...»
Ηρόδοτος Χριστοδουλίδης  |  11:24

8 διευθύνσεις για bao bun που έρχονται στην πόρτα σου

«Καλό το άρθρο, αλλά παραλείψατε να αναφέρετε το καλύτερο bao bun στη Λευκωσία, το Bao Cyprus (@bao_cyprus)! ...»
Μαρία Πυρίσιη  |  17:58

Μπαχτσελί για τζαμί στη Λεμεσό: Ο Τούρκος δεν έχει φίλο πέραν από τον Τούρκο

«Γιατί δεν λέει ή γράφει καποοιος ότι η μηναρές ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ , έχει προσκολιθεί σε υφιστάμενο χριστιανικό ...»
ΜΧ  |  15:03

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση