ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παίζει ο Παπαχαραλάμπους για υφυπουργός Μετανάστευσης; Η απαντήση της Κυβέρνησης

Η εικόνα τον τελευταίο μήνα, η καθυστέρηση στη σύσταση Υφυπουργείου Μετανάστευσης και το όνομα Παπαχαραλάμπους

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Βελτίωση της εικόνας σε σχέση με το μεταναστευτικο βλέπει η κυβέρνηση τον τελευταίο μήνα, λαβάνοντας υπόψη τους αριθμούς των εισροών και επιστροφών, όπως δήλωσε στην «Κ» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, κάνοντας την ίδια ώρα λόγο για εξωγενείς παράγοντες, οι οποίοι συνεχίζουν να υφίστανται, αλλά δεν εξαρτώνται από την ίδια για να τους ρυθμίσει, συνεχίζοντας ωστόσο να καταβάλλει προσπάθειες σε διπλωματικό επίπεδο, μέσα από επαφές με τους ευρωπαίους εταίρους.

Οι απειλές της Χεζμπολάζ

Κληθείς να απαντήσει εάν έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που δημιούργησε η παρότρυνση του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, προς τις λιβανικές αρχές, ώστε να «ανοίξουν τη θάλασσα» σε οποιονδήποτε θέλει να φύγει «για την Ευρώπη, για την Κύπρο», ο κ. Λετυμπιώτης είπε ότι «δεν μπορούμε να είμαστε κάθετοι σε αυτές τις τοποθετήσεις. Όμως υπάρχει βελτίωση τον τελευταίο μήνα». Χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες τις δηλώσεις του Νασράλα, σημείωσε ότι αυτές έγιναν διότι η Κύπρος είναι γεωγραφικά το τελευταίο κράτος της ΕΕ, για να υποδείξει ότι πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό ζήτημα. «Την ίδια ώρα βλέπουμε να αυξάνονται οι φωνές εντός ΕΕ προς αυτή την προσπάθεια», συμπλήρωσε.

Η καθυστέρηση μεταφοράς του χαρτοφυλακίου στο Υφυπουργείο

Σε σχέση με το Υφυπουργείο Μετανάστευσης και την καθυστέρηση που παρατηρείται σε σχέση με τη μεταφορά του χαρτοφυλακίου από το Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και την ανακοίνωση του ονόματος του υφυπουργού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι οι μαζικές αφίξεις κατά το διάστημα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου κατέστησαν δύσκολη τη μεταφορά τη δεδομένη χρονική στιγμή, σημειώνοντας ότι «θέλουμε να γίνει η μετακίνηση του χαρτοφυλακίου ανώδυνα». Όπως είπε, θα γίνουν ανακοινώσεις όταν ο Πρόεδρος τηε Δημοκρατίας προχωρήσει στις αποφάσεις του.

Το όνομα Παπαχαραλάμπους

Ερωτηθείς εάν ισχύει το όνομα του δημάρχου Στροβόλου, Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, για τη θέση του υφυπουργού Μετανάστευσης, είπε ότι ο Πρόεδρος δεν είναι λάτρης της μικροπολιτικής. «Ο μοναδικός γνώμονας του ΠτΔ, για να τον καθοδηγήσει στις τελικές του αποφάασεις, είναι η αποτελεσματικότητα αυτού του πολύ σοβαρού χαρτοφυλακίου», πρόσθεσε.

ΔΗΣΥ: Πού είναι ο Υφυπουργός Μετανάστευσης;

Στο μεταξύ, εξηγήσεις για το γεγονός ότι η θέση του υφυπουργού Μετανάστευσης παραμένει κενή εδώ και τρεις μήνες ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέσω ανακοίνωσης ο ΔΗΣΥ. «Θεωρώντας ότι το μεταναστευτικό συνιστά ένα σοβαρό πρόβλημα για την πατρίδα μας, ο Δημοκρατικός Συναγερμός στήριξε το νομοσχέδιο για τη δημιουργία του Υφυπουργείου, ανταποκρινόμενος θετικά στην πρόταση της κυβέρνησης. Μας προξενεί έκπληξη που ακόμη δεν έχει διοριστεί Υφυπουργός και δεν έχει λειτουργήσει το Υφυπουργείο», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να δώσει εξηγήσεις στις πολιτικές δυνάμεις και στη Βουλή των Αντιπροσώπων, δεδομένων των εκκλήσεων της κυβέρνησης για επείγουσα έγκριση του νομοσχεδίου», καταλήγει η Πινδάρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση