
Οριάνα Παπαντωνίου
Το σύνθημα για να ξεκινήσει ο προεκλογικός αγώνας με στόχο τη νίκη έδωσε σήμερα από το βήμα του Παγκύπριου Συνεδρίου του ΔΗΣΥ η πρόεδρος του κόμματος Αννίτα Δημητρίου. Ανέφερε ότι οι βουλευτικές εκλογές του Μαΐου ίσως είναι οι πιο δύσκολες στην ιστορία της παράταξης μιας και όπως εξήγησε διεξάγονται σε περιβάλλον σύγχυσης και ανασφάλειας.

Η κ .Δημητρίου ανέφερε ότι «φέτος ο ΔΗΣΥ κλείνει 50 χρόνια ζωής και στις πέντε δεκαετίες ζωής έχει αποδείξει ακριβώς ποιος είναι- με πράξεις - όπως την τοποθέτηση της Κύπρου στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και την οργάνωση μιας ανταγωνιστικής οικονομίας με δημοσιονομική πειθαρχία.
Η πρόεδρος του κόμματος είπε ότι τα τελευταία χρόνια που το κόμμα βρίσκεται στην αντιπολίτευση απέδειξε τι σημαίνει θεσμική υπευθυνότητα σημειώνοντας ότι στήριξε την κυβέρνηση εκεί που ακολούθησε πολιτικές του κόμματος και διαφώνησε μαζί της σε λάθος επιλογές ασκώντας τεκμηριωμένη κριτική και καταθέτοντας εισηγήσεις.
Επανέλαβε ότι το κόμμα ζητά διαφάνεια παντού και δεν θα υπερασπιστεί ποτέ το λάθος, ακόμη κι αν έχει κόστος αλλά ούτε και θα καλύψει την αυθαιρεσία, όποιον κι αν επηρεάζει.
Την ίδια ώρα κάλεσε το ΑΚΕΛ να σταματήσει να πυροβολεί τα πόδια της χώρας υποστηρίζοντας ότι το κόμμα της αριστεράς στον επικίνδυνο τυχοδιωκτισμό που οδηγεί τη χώρα σε ήττες βρήκε στο άλλο άκρο, τον καλύτερο συνοδοιπόρο χαρακτηρίζοντας ΕΛΑΜ και ΑΚΕΛ ως ένα παράξενο αλλά αγαπημένο ζευγάρι.

Η κ. Δημητρίου διαβεβαίωσε και όλους όσους υπηρετούν τον μηδενιστικό λαϊκισμό με την προβιά του αντισυστημικού και επενδύουν στην καταστροφική πόλωση για να απαξιώσουν θεσμούς ότι θα βρουν το ΔΗΣΥ απέναντι τους.
Ανέφερε ότι σε μια εποχή που όλα αμφισβητούνται το κόμμα οφείλει να σταθεί όρθιο και αυτό θα το καταφέρουν όλοι μαζί γιατί το οφείλουν στο τόπο , στα παιδιά , στον Γλαύκο Κληρίδη και σε όλους όσους πάλεψαν για τη μεγάλη παράταξη.

Ο επίτιμος πρόεδρος του ΔΗΣΥ, πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που ανέλαβε το 2013 καταφέρνοντας να βγάλει τη χώρα από τη χρεοκοπία αλλά και να αναβαθμίσει εσωτερική και εξωτερική πολιτική.
Τόνισε πως τα όσα επιτεύχθηκαν κατά την διάρκεια της προεδρίας του οφείλονται και στη στάση που ο ΔΗΣΥ κράτησε ενώ ανέφερε και τις πολύτιμες συνεργασίες που ο Αβέρωφ Νεοφύτου κατάφερνε να συγκροτεί με αποτέλεσμα να παραδώσουν ένα σύγχρονο μεταρρυθμιστικό κράτος.
Πρόσθεσε ότι η επιλογή στις βουλευτικές εκλογές είναι η υπευθυνότητα έναντι στις μηδενιστικές και λαϊκίστικές συμπεριφορές σημειώνοντας ότι « τολμώ να πω ότι θα επικρατήσει το χάος αν επικρατήσουν αυτοί που σε άλλες εποχές θα αποκαλούνταν φαιδροί».

Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε ότι το κόμμα στα δύσκολα δεν κρύφτηκε αλλά ανέλαβε ευθύνες για να στηρίξει την χώρα ασχέτως επιπτώσεων.
Τόνισε ότι η βουλή έχει ανάγκη ένα δυνατό ΔΗΣΥ, μια αξιόπιστη πολιτική δύναμη με τεκμηριωμένες προτάσεις για την οικονομία με καθαρή την ευρωπαϊκή πυξίδα και υπεύθυνη στάση για στοπ εθνικό πρόβλημα.
Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι όταν ο ΔΗΣΥ είναι ενωμένος δεν μπορεί να νικηθεί στέλνοντας και μήνυμα σε όσους τους πολεμούν ότι τους πεισμώνουν ακόμη περισσότερο.
Το συνέδριο άνοιξε με την ομιλία του ο Αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος Ευθύμιος Δίπλαρος λέγοντας ότι ο ΔΗΣΥ για εκλογές του 2026 επιλέγει το δρόμο της σοβαρότητας, του στρατηγικού σχεδιασμού και της σταθερότητας ενάντια στο δρόμο των εύκολων υποσχέσεων και των μεγάλων λόγων χωρίς αποτέλεσμα.
Χαιρετισμό στο συνέδριο απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης.




























