ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μήνυμα Νασράλα: Έμμεσες επαφές Λευκωσίας - Χεζμπολάχ για εκτόνωση της κρίσης

Έγκυροι γνώστες της κατάστασης επιβεβαιώνουν στην «Κ» ξένα ΜΜΕ που θέλουν να υπήρξε έμμεση επαφή των δύο μερών μετά την απειλή Νασράλα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η απειλή του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, εναντίον της Κύπρου, αναμφίβολα θορύβησε τη Λευκωσία με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη να αντιδρά αμέσως τονίζοντας πως η Κύπρος όχι μόνο δεν συμμετέχει στον πόλεμο αλλά αποτελεί μέρος της λύσης του προβλήματος στην περιοχή. Οι κινήσεις της Λευκωσίας όμως για αποτροπή περιπετειών δεν περιορίστηκαν στη δημόσια τοποθέτηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη.

Όπως ενημερώνεται η «Κ» από έγκυρες πηγές, ισχύουν οι πληροφορίες δημοσιευμάτων του Λιβάνου που θέλουν τα δύο μέρη να προχώρησαν ήδη σε έμμεση επαφή. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως λειτούργησαν τα κανάλια επικοινωνίας και δόθηκαν θετικότερα μηνύματα από την Χεσμπολάχ σε σχέση με το μήνυμα-απειλή που προηγήθηκε του Νασράλα.

Σύμφωνα με πηγή, με γνώση των εξελίξεων, τα μηνύματα αυτά λήφθηκαν με ικανοποίηση από την Λευκωσία, παρόλο που αντιλαμβάνεται πως ο εκνευρισμός που επικρατεί στον Λίβανο λόγω της κατάστασης στο νότιο σύνορό του, δημιουργεί ένα ιδιαίτερα ρευστό σκηνικό το οποίο χρήζει συνεχούς προσοχής και λεπτών χειρισμών.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο επικεφαλής του Media Focus Center, Salem Zahran, μίλησε στο λιβανέζικο κανάλι MTV και είπε ότι ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα δεν απείλησε τους Κύπριους. Σημείωσε πως η Χεζμπολάχ δεν θέλει πόλεμο και έχει κάθε επαρκή λόγο να τον πυροδοτήσει, αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή δεν επιθυμεί έναν συνολικό πόλεμο και μια μεγάλη αντιπαράθεση. Υπέδειξε παράλληλα ότι «τα πράγματα είναι ακόμη σε τάξη, παρά τις ισραηλινές απειλές και δεν δείχνουν η χώρα να οδεύει προς μια έκρηξη».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση