ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μόνη οδός για επιβίωση των Κυπρίων η συμμετοχή στην ΕΕ, λέει ο Στυλιανίδης

ΚΥΠΕ

Έχουμε υποχρέωση να διαφυλάξουμε το επίτευγμα της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ ως κόρη οφθαλμού διότι αποτελεί τη μόνη οδό και το μόνο πλαίσιο που μπορεί να διασφαλίσει όχι μόνο την πρόοδο, αλλά και την επιβίωση των Κυπρίων, ανέφερε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ελλάδας Χρήστος Στυλιανίδης στην ομιλία του κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του ΟΠΕΚ για τα 20 χρόνια ένταξης της Κύπρου στην Ένωση.

Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανίδη, η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ έφερε πολλά και ουσιαστικά ωφελήματα, μεταξύ των οποίων το άνοιγμα προς μια τεράστια ελεύθερη αγορά, με την αξία των κυπριακών διεθνών εξαγωγών από 420 εκατομμύρια ευρώ το 2004 να ξεπερνά το 2023 τα 3 δισεκατομμύρια, και η στήριξη τόσο από το Ταμείο Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας όσο από το Next Generation EU με ποσό πάνω από 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σχετικά με το Κυπριακό, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η "ασπίδα που θα προστατεύσει τον Κυπριακό Ελληνισμό στη Κύπρο είναι μια λύση όπου, ανεξαρτήτως δομής του κράτους, η Κύπρος θα είναι ενωμένη μέσα στην ενωμένη Ευρώπη".Ενόψει των επερχόμενων ευρωεκλογών, ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε επίσης ότι πρέπει η Ευρώπη να δώσει προτεραιότητα στους τομείς της ανταγωνιστικότητας και της τεχνολογίας, ενώ χαρακτήρισε τη δημιουργία ενός ισχυρού ευρωπαϊκού πυλώνα άμυνας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ ως βασική προτεραιότητα και ζήτημα συλλογικής δράσης και επιβίωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση