ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επιστολή Στεφάνου σε Υπ. Υγείας για τον Σχεδιασμό Αναγκών Υγείας

Διαβάστε αυτούσια την επιστολή

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Επιστολή στον Υπουργό Υγείας κ. Μιχάλη Δαμιανού απέστειλε ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, ζητώντας όπως ενημερωθεί κατά πόσο ο Σχεδιασμός Αναγκών Υγείας βρίσκεται στις προτεραιότητες του Υπουργείου και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του. Όπως διαπιστώνει ο Στέφανος Στεφάνου, στην πράξη αποδεικνύεται ότι η εφαρμογή του Σχεδιασμού παραπέμπεται σ’ ένα αόριστο μέλλον, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη βιωσιμότητα των δημόσιων νοσηλευτηρίων και κατ’ επέκταση του Συστήματος Υγείας.

Ολόκληρη η επιστολή:

Τον Μάρτιο η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας ζήτησε ενημέρωση αναφορικά με την ολοκλήρωση του Σχεδιασμού Αναγκών Υγείας (Capacity Planning). Η ενημέρωση δόθηκε γραπτώς από τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας η οποία με επιστολή της στις 26 Απριλίου 2024 ενημέρωσε την Επιτροπή ότι η υλοποίηση του Σχεδιασμού είναι συνδεδεμένη με τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για καταγραφή όλων των διαθέσιμων υποδομών και η οποία έχει ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης το πρώτο τρίμηνο του 2026.

Ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με διάφορες ευκαιρίες αναφέρει ότι η διασφάλιση ποιοτικών υπηρεσιών υγείας είναι στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης και ενώ ο Σχεδιασμός Αναγκών Υγείας καταγράφεται στο πρόγραμμα διακυβέρνησης στις πρώτες προτεραιότητες και παρόλο που η τέως Υπουργός Υγείας κ. Π. Κανάρη έδινε διαβεβαιώσεις ότι θα ήταν έτοιμος ο σχεδιασμός τον Δεκέμβριο του 2023,  στην πράξη αποδεικνύεται ότι η εφαρμογή του παραπέμπεται σ’ ένα αόριστο μέλλον, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη βιωσιμότητα των δημόσιων νοσηλευτηρίων και κατ’ επέκταση του Συστήματος Υγείας.

Με την παρούσα επιστολή παρακαλώ να μας ενημερώσετε αν βρίσκεται στις προτεραιότητες του Υπουργείου σας ο Σχεδιασμός Αναγκών Υγείας, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για υλοποίησή του και ποιες ενέργειες δρομολογούνται γι’ αυτό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Σε μια δύσκολη συγκυρία, διεθνώς και στο Κυπριακό, η Λευκωσία εμβαθύνει τις σχέσεις της με την Ουάσιγκτον – Οι προεκτάσεις ...
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ