ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ν. Τορναρίτης: Ρητή δέσμευση ΥΠΕΣ για αύξηση της κρατικής χορηγίας προς τη Λευκωσία

Ο υπουργός Εσωτερικών ενημερώθηκε επίσης για τις θέσεις του Νίκου Τορναρίτη σε σχέση με τα προβλήματα που δημιουργούνται από την υπερσυγκέντρωση μεταναστών σε περιοχές της πόλης

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

«Ρητή δέσμευση του Υπουργείου Εσωτερικών για ουσιαστική και σε ετήσια βάση αύξηση της κρατικής χορηγίας στον νέο Μητροπολιτικό Δήμο Λευκωσίας», εξασφάλισε από τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Ιωάννου ο υποψήφιος Δήμαρχος Λευκωσίας Νίκος Τορναρίτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, το ζήτημα της αύξησης της κρατικής χορηγίας, «έθεσε με τεκμηριωμένα στοιχεία ο Ν. Τορναρίτης στον κ. Ιωάννου, συνδέοντας το με τις αυξημένες ανάγκες που δημιουργεί η συνένωση των 4 αστικών δήμων σε ένα μεγάλο Μητροπολιτικό Δήμο και τον ρόλο της πόλης ως πρωτεύουσας». Όπως αναφέρεται, ο ΥΠΕΣ ανταποκρίθηκε θετικά και δεσμεύτηκε να προωθήσει το ζήτημα ως άμεση προτεραιότητα αμέσως μετά τις εκλογές.

«Ο υπουργός Εσωτερικών ενημερώθηκε επίσης για τις θέσεις του Νίκου Τορναρίτη σε σχέση με τα προβλήματα που δημιουργούνται από την υπερσυγκέντρωση μεταναστών σε περιοχές της πόλης. Ο Ν. Τορναρίτης εισηγήθηκε δέσμη μέτρων που περιλαμβάνονται στο δικό του Σχέδιο για τη Λευκωσία και βρήκε τη πλήρη ανταπόκριση του ΥΠΕΣ για να περιοριστούν τέτοια φαινόμενα στο πλαίσιο της αποτελεσματικής διαχείρισης του μεταναστευτικού από το κράτος. Στο ζήτημα του μεταναστευτικού, ο Δήμος θα υλοποιήσει συμπληρωματικές παρεμβάσεις, υλοποιώντας έργα υποδομής και συνεκτικά ευρωπαϊκά προγράμματα για την κοινωνική συνοχή», προσθέτει.

Τέλος, «ο Ν. Τορναρίτης έθεσε τις προτάσεις του για τόνωση των ακριτικών περιοχών, τόσο στο ιστορικό κέντρο, όσο και στις περιοχές Καϊμακλίου, Παλλουριώτισσας, Αγίου Παύλου και Αγίου Δομετίου. Ζήτησε ενισχυμένα σχέδια κινήτρων για κατοικία και επιχειρηματική δραστηριότητα, καθώς και τον προγραμματισμό για υλοποίηση έργων ανάπλασης παραδοσιακών πυρήνων της πόλης και δημοτικών διαμερισμάτων».

Εφόσον εκλεγεί στην δημαρχία, «ο Ν. Τορναρίτης εξέφρασε στον υπουργό Εσωτερικών την ισχυρή πολιτική του βούληση να συνεργαστεί στενά με το κράτος για να υπάρξει πλήρης συντονισμός με τον Δήμο, το νέο Δημοτικό Συμβούλιο και τις υπηρεσίες του για το καλό της πόλης και των δημοτών της».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση