ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέα «επίθεση» στον Ακιντζί με παλιό δημοσίευμα της «Κ»

Προσέφυγαν σε δημοσίευμα της εφημερίδας από το 2016 για να ασκήσουν κριτική στον τ/κ ηγέτη.

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας δέχεται τις τελευταίες ώρες νέα «επίθεση» από τους εθνικιστικούς κύκλους και την Άγκυρα. Οι εθνικιστικοί κύκλοι επαναφέρουν στο προσκήνιο της επικαιρότητας την στάση που τήρησε ο Μουσταφά Ακιντζί στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, κατά την περίοδο 2015-2017.

Στα μέσα της εβδομάδας, διάφορα εθνικιστικοί λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξαπέλυσαν επίθεση κατά της ηγεσίας του Ακιντζί, υπενθυμίζοντας παλιό δημοσίευμα της «Κ» από το 2016.

Πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, διάφορα τουρκικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει την πληροφορία ότι η Καθημερινή ενημέρωσε τους αναγνώστες της ότι οι δυο ηγεσίες συζητούν εναλλακτικές φόρμουλες για το ζήτημα των εγγυήσεων. Μια από αυτές τις φόρμουλες αφορούσε την ιδέα της δημιουργίας μιας πολυεθνικής δύναμης ασφάλειας, η οποία θα αντικαθιστούσε το υφιστάμενο σύστημα εγγυήσεων.
Επίσης, την ίδια περίοδο υπήρχε και η πρόταση του κ. Ακιντζί για την δημιουργία μιας κοινής δύναμης, την οποία θα σχημάτιζαν η Τουρκία, η Ελλάδα και η Βρετανία, και η οποία θα είχε ως έδρα την Κύπρο. Οι πληροφορίες από το 2016 ήθελαν την ηγεσία του Νίκου Αναστασιάδη να αντιπροτείνει την στελέχωση της διεθνούς δύναμης από τρίτες χώρες και όχι από την Τουρκία και την Ελλάδα.

Η εμπλοκή της Άγκυρας

Οι εθνικιστικοί κύκλοι λοιπόν, επανάφεραν στο προσκήνιο τις προηγούμενες ώρες τις παραπάνω πληροφορίες και άσκησαν κριτική στην ηγεσία του κ. Ακιντζί με το σκεπτικό ότι επισκιάζει την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων.
Τον παραπάνω ισχυρισμό αναπαρήγαγε χθες το τουρκικό φιλοκυβερνητικό δίκτυο «A Haber». Πρόκειται για ένα προπαγανδιστικό μέσο της τουρκικής κυβέρνησης, το οποίο διατηρεί στενές σχέσεις με την οικογένεια του γαμπρού του Προέδρου της Τουρκίας.

Έκρηξη οργής του «προεδρικού»

Η αναπαραγωγή των ισχυρισμών των εθνικιστικών κύκλων στο τουρκικό δίκτυο είχε ως αποτέλεσμα την έκρηξη οργής του «Προεδρικού».
Σε σχετική τοποθέτηση, ο εκπρόσωπος της τ/κ ηγεσίας, Μπαρίς Μπουρτζού υπενθύμισε ότι οι τ/κ είναι αυτοί που έχουν τον τελευταίο λόγο για το μέλλον της κοινότητας τους. Ο κ. Μπουρτούζ χαρακτήρισε το τουρκικό δημοσίευμα ως «επίθεση» στην φιλία της τ/κ πλευράς με την Τουρκία.

Επίσης, η τ/κ ηγεσία άφησε να εννοηθεί ότι η νέα επίθεση που δέχεται στην πραγματικότητα συνιστά παρέμβαση στις επικείμενες «προεδρικές» εκλογές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση