ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νέα εποχή για τον ΔΗΣΥ

Η νέα πρόεδρος Αννίτα Δημητρίου και οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Ο κόσμος του ΔΗΣΥ με την ψήφο του επέλεξε την Αννίτα Δημητρίου ως το πρόσωπο που θα αναλάβει τα ηνία του κόμματος μετά τους Γλαύκο Κληρίδη, Γιαννάκη Μάτση , Νίκο Αναστασιάδη και Αβέρωφ Νεοφύτου.

Η διαδικασία για την ανάδειξη της πρώτης τη τάξει στην ηγετική πυραμίδα κατάφερε να συγκεντρώσει συμμετοχή που άγγιξε το 41% , 20.708 μέλη ξεπερνώντας κατά πολύ τον αριθμό των 17.061 μελών που έλαβαν μέρος στην εκλογική διαδικασία του Απρίλιου του 2013 όπου ο Αβέρωφ Νεοφύτου αναδείχθηκε πρόεδρος χωρίς ανθυποψήφιο και τα μέλη ψήφισαν για την υπόλοιπη ηγεσία.

Πλέον ο ΔΗΣΥ μέσα από τις πολυδιαφημισμένες από τα στελέχη του κόμματος δημοκρατικές διαδικασίες, περνά στην νέα εποχή έχοντας στο πηδάλιο ένα πρόσωπο προερχόμενο από τη νέα γενιά που την μέρα που έθετε την υποψηφιότητα της όρισε ως πρωταρχικό της στόχο την ενότητα.

Μάλιστα λίγο μετά την ανακοίνωση του επίσημου αποτελέσματος η κ. Δημητρίου επισήμανε ότι κανένας δεν περισσεύει και πως δεν υπάρχουν νικητές και νικημένοι την συγκεκριμένη βραδιά.

Βέβαια από τα λόγια μέχρι την πράξη υπάρχει μεγάλη απόσταση αν αναλογιστεί κανείς πως το κόμμα της δεξιάς βρίσκεται σε μία δύσκολη περίοδο. Μετά και την ήττα τον προεδρικών εκλογών, έχοντας ως κύριο χαρακτηριστικό την εσωστρέφεια παλεύει να βρει το ρόλο του από τον πάγκο της όχι και τόσο ξεκάθαρης αντιπολίτευσης όπου βρίσκεται.

Η νέα ένοικος του πέμπτου ορόφου της Πινδάρου δηλώνει έτοιμη να συμβάλει καθοριστικά στην προσπάθεια ανασυγκρότησης και ανανέωσης του ΔΗΣΥ

Η νέα ένοικος του πέμπτου ορόφου της Πινδάρου δηλώνει έτοιμη να συμβάλει καθοριστικά στην προσπάθεια ανασυγκρότησης και ανανέωσης του ΔΗΣΥ κρατώντας και τα κεκτημένα ωστόσο κάποιοι διαμηνύουν πως δεν είναι εύκολη διαδικασία ο επαναπροσδιορισμός των αρχών και της ταυτότητας του κόμματος μιας και ισορροπίες μεταξύ των διαφόρων τάσεων είναι εύθραυστες.

Η λεγόμενη επόμενη μέρα μάλλον αργεί ακόμα μιας και ο ΔΗΣΥ θα συνεχίσει να βρίσκεται σε ρυθμούς εκλογών μέχρι και την πρώτη βδομάδα του Μάϊου οπότε και θα συμπληρωθεί και το υπόλοιπο παζλ της ηγεσίας με την εκλογή του αναπληρωτή προέδρου, των τριών αντιπροέδρων και των 25 μελών του Πολιτικού Γραφείου. Γεγονός που αναπόφευκτα θα προκαλέσει εσωτερικές αντιπαραθέσεις αν συνυπολογιστεί και η κούραση των μελών από τις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων μηνών.

Στελέχη του κόμματος πάντως άρχισαν ήδη να εκδηλώνουν ενδιαφέρον με τις προτιμήσεις να εστιάζονται κυρίως στη θέση του αναπληρωτή προέδρου, μιας και όπως όλα δείχνουν θα έχει και αυξημένα καθήκοντα. Τις προηγούμενες μέρες δύο πρόσωπα ανακοίνωσαν και επίσημα ότι θα διεκδικήσουν τη συγκεκριμένη θέση, ο εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης Μιχάλης Σοφοκλέους και ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ενώ κατά την βραδιά των εκλογών ανακοίνωσε την πρόθεση του να διεκδικήσει την θέση του αναπληρωτή προέδρου και ο εκ των αντιπροέδρων του κόμματος μέχρι σήμερα Ευθύμιος Δίπλαρος. Αναμένεται ότι από αύριο θα συνεχιστεί η εκδήλωση ενδιαφέροντος από κομματικά στελέχη μιας και οι περισσότεροι δήλωναν πως θα τοποθετηθούν δημόσια μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την ανάδειξη προέδρου του κόμματος.

Μάλιστα αν και τα περισσότερα στελέχη φαίνεται να εργάστηκαν παρασκηνιακά για την ανάδειξη του προέδρου της επιλογής τους δεν θέλησαν να τοποθετηθούν ξεκάθαρα για τον ποιον υποστηρίζουν. Μόνο ο πρώην υπουργός οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης δήλωσε στην τηλεόραση του Alpha ότι θα ψηφίσει την Αννίτα Δημητρίου για τον λόγο ότι την γνωρίζει καλύτερα.
Πάντως στις μεγάλες συγκεντρώσεις του Δημήτρη Δημητρίου σε όλες τις πόλεις δεν φαίνεται να παρευρέθηκαν σε αντίθεση με τις συγκεντρώσεις της Αννίτας Δημητρίου που πρωτοκλασάτα στελέχη, όπως μαρτυρούν και φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν βρέθηκαν στο πλευρό της.

Η επόμενη μέρα λοιπόν για τον ΔΗΣΥ όπως και η σχέση που θα έχει με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη θα διαφανεί τους επόμενους μήνες με το μεγάλο στοίχημα να είναι το αν θα επαναφέρει τα ποσοστά του στις ευρωεκλογές και τις δημοτικές και να κερδίσει την χαμένη αίγλη του ιστορικού κόμματος της δεξιάς.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Εκλογές  |  ΔΗΣΥ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση