ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέο επεισόδιο στην κόντρα Οδυσσέα - Πρύτανη Παν. Κύπρου

Με αφορμή την αμοιβή των ακαδημαϊκών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου

Διαστάσεις φαίνεται να παίρνει η κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον Γενικό Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, Τάσο Χριστοφίδη, οι οποίοι αντάλλαξαν εκ νέου «πυρά» στο Twitter με αφορμή αυτή την φορά αμοιβή των ακαδημαϊκών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου και την ανάρτηση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας η οποία κάνει αναφορά σε συγγενικό πρόσωπο του κ. Χριστοφίδη. 

Αρχικά, η Ελεγκτική Υπηρεσία προέβη σε ανάρτηση αναφέροντας ότι έχει ενημερωθεί «για την παραπλανητική επιστολή του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου προς την Βουλή ενόψει της απογευματινής συνεδρίας της. Οι εισηγήσεις μας θα αυξήσουν τα διαθέσιμα κονδύλια για νεαρούς ερευνητές και θα μειώσουν τα λεφτά που καταλήγουν στην τζέπη των υψηλόμισθων καθηγητών». Σχολιάζοντας την εν λόγω ανάρτηση, ο κ. Μιχαηλίδης συμπλήρωσε ότι «οι εισηγήσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας βασίζονται στις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές. Ο Πρύτανης επιχειρηματολογεί ό,τι οι καθηγητές θα πρέπει να διπλοπληρωνόνται για την ίδια εργασία και αντί τα λεφτά να καταλήγουν στους νέους ερευνητές, η μερίδα του λέοντος να καταλήγει στις δικές τους τσέπες».

Την αντίδραση του κ. Χριστοφίδη έφερε η δεύτερη ανάρτηση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας στην οποία αναφέρεται ότι «ενημερώσαμε την Πρόεδρο της Βουλής ότι ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο οποίος της απέστειλε επιστολή ώστε να μην τεθεί οροφή στις πρόσθετες αμοιβές των καθηγητών Ιατρικής Σχολής (ΙΣ), δεν αποκάλυψε (ως όφειλε) ότι τέκνο του εργοδοτείται από την ΙΣ. Μελετούμε τις περαιτέρω ενέργειες μας». O κ. Χριστοφίδης έγραψε ότι απέφυγε να απαντήσει στις σημερινές επιθέσεις του Γενικού Ελεγκτή αλλά τώρα εμπλέκει και μέλος της οικογένειάς του. «Ποια η αλήθεια: Η κόρη μου εργοδοτείται στο κέντρο αριστείας biobank, με επικεφαλής τον Κ. Δέλτα, το μόνο μέλος της ιατρικής σχολής που δεν αμοίβεται από τον ΟΚΥΠΥ», σημειώνει.

Σε δική του ανάρτηση ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης κάνει λόγο για περίπτωση σύγκρουσης συμφέροντος την οποία ο Πρύτανης δεν αποκάλυψε και τον καλεί για λόγους διαφάνειας, όπως αναφέρει, να πει δημόσια την αμοιβή της. «Το θέμα δεν αφορά την θυγατέρα σας αλλά εσάς. Εσείς είχατε την ευθύνη να μην χειριστείτε το θέμα και ιδίως να στείλετε επιστολή χωρίς έγκριση του Συμβουλίου», προσθέτει.

Υπενθυμίζεται ότι η αντιπαράθεση του Γενικού Ελεγκτή και του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου ξεκίνησε στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, στις 9 Μαρτίου, όταν συζητήθηκαν τα ευρήματα της Ειδικής έκθεσης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το Πανεπιστήμιο Κύπρου τις χρονιές 2019 και 2020.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση