ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέο ραντεβού για τα debates έκλεισαν τα επιτελεία

Για την Τετάρτη κλείστηκε το νέο ραντεβού των επιτελείων των υποψηφίων προέδρων. Παρόν και εκπρόσωπος του επιτελείου Χριστοδουλίδη

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Για το απόγευμα της Τετάρτης δόθηκε τελικά το νέο ραντεβού των επιτελείων των κομμάτων με θέμα συζήτησης τα debates. Στην συνάντηση που έχει οριστεί στις 4 το απόγευμα θα παρευρεθεί και εκπρόσωπος του επιτελείου Νίκου Χριστοδουλίδη μιας και στη πρώτη συνάντηση δεν ήταν εκεί με το δικαιολογητικό ότι δεν προσκλήθηκαν αν και λίγο αργότερα το διέψευσε το επιτελείο Κολοκασίδη δημοσιοποιώντας τα email που στάλθηκαν.

Από το στρατόπεδο του Νίκου Χριστοδουλίδη αναμένεται να παρευρεθεί η Μαρίνα Χατζημανώλη ενώ οι εκπρόσωποι των υπολοίπων επιτελείων πιθανόν να είναι οι ίδιοι. Τον Αβέρωφ Νεοφύτου θα εκπροσωπήσει ο Δημήτρης Δημητρίου, από το επιτελείο Μαυρογιάννη θα δώσει το παρόν ο Λεόντιος Φιλοθέου, ο Αχιλλέας Δημητριάδης θα στείλει τον Λουκή Σκαλιώτη (και πιθανόν την Αφροδίτη Αυγουστίνου Χριστινάκη), το στρατόπεδο Μάριο Ηλιάδη θα εκπροσωπήσει ο Αντώνης Αντωνίου και εκείνο του Γιώργου Κολοκασίδη ο Γιώργος Αγαπίου. Στην αυριανή συνάντηση θα εκπροσωπηθεί και ο υποψήφιος πρόεδρος Κωνσταντίνος Χριστοφίδης (ο οποίος απουσίαζε από την πρώτη) από τον κ. Μάρκο Μαρκίδη.

Έχοντας ως βάση ότι θα πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στους υποψηφίους να θέσουν τις θέσεις και τις απόψεις τους με τρόπο που να ενισχύεται ο δημοκρατικός διάλογος οι εκπρόσωποι των επιτελείων βρίσκονται σε επικοινωνία μέσω email συζητώντας προτάσεις και θέσεις. Τα μικρότερα επιτελεία φαίνεται πως καταθέτουν συγκεκριμένες προτάσεις για παρουσίαση όλων των συνδυασμών των υποψηφίων, με συγκεκριμένο αριθμό debates που θα φιλοξενήσει τόσο το ΡΙΚ όσο και τα ιδιωτικά κανάλια. Ωστόσο έντονη είναι και η άποψη πως ναι μεν θα πρέπει να εξασφαλιστεί η παρουσία όλων των υποψηφίων αλλά χωρίς να χρειάζονται τόσες πολλές εμφανίσεις. Άλλωστε ορισμένοι εξηγούν πως τα ιδιωτικά κανάλια έχουν τον δικό τους προγραμματισμό και τρόπο με τον οποίο επιθυμούν να καλύψουν την προεκλογική περίοδο άρα θα είναι δύσκολο να τους επιβληθεί συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Από όλους σχεδόν τους εκπροσώπους εκφράζεται πάντως η ικανοποίηση για το καλό κλίμα συνεννόησης που επικρατεί μεταξύ των επιτελείων και τον κοινό στόχο για να εξασφαλιστεί πως θα έχουν όλοι οι υποψήφιοι για την προεδρία της Δημοκρατίας το 2023 μια ευκαιρία να απευθυνθούν στους πολίτες και να έχουν ένα εποικοδομητικό διάλογο με τους πολιτικούς τους αντιπάλους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση