ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νικόλας: Εποικοδομητική η στάση ΔΗΚΟ στην ίδρυση Υφ. Πολιτισμού

Θεωρούμε πως υπάρχουν κάποια ζητήματα για τα οποία πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι. Και ένα από αυτά είναι η προώθηση και διαφύλαξη του πολιτισμού, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ

ΚΥΠΕ

Εποικοδομητική στάση θα τηρήσει το ΔΗΚΟ σε ό,τι αφορά τη σύσταση Υφυπουργείου Πολιτισμού, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος, μετά από συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομο Προδρόμου, ο οποίος χαρακτήρισε την ίδρυση του Υφυπουργείου ως ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων και των επαφών του Υπουργού με τις πολιτικές δυνάμεις για το νομοσχέδιο που αφορά τη σύσταση και λειτουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού.

«Η δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού θα είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά», δήλωσε ο Υπουργός, για να προσθέσει πως «μπορεί με την ίδρυση του Υφυπουργείου να μην αλλάξουν όλα, όμως θα δώσουμε την ευκαιρία να υπάρξει μια δομή διακυβέρνησης, ένας πολιτειακός οργανισμός, θεσμός, ένα ξεχωριστό Υφυπουργείο, που θα αφοσιωθεί στον πολιτισμό».

Σημείωσε ότι η χώρα μας είναι πλούσια σε πολιτισμό, τόσο με την πολιτιστική κληρονομιά που πάει χιλιάδες χρόνια πριν, όσο και με τη σύγχρονη πολιτιστική δημιουργία αλλά και με καινοτομίες.

«Είναι σκόπιμο να διατηρήσουμε, να προστατεύσουμε και να αξιοποιήσουμε την πολιτιστική κληρονομιά αλλά να δώσουμε και τις ευκαιρίες στους σύγχρονους δημιουργούς, με τη στήριξη η οποία μπορεί να έρθει από την πολιτεία, μέσα από μια πιο συγκροτημένη πολιτική για τον πολιτισμό και μια τέτοια πολιτική θα είναι το Υφυπουργείο Πολιτισμού», τόνισε ο κ. Προδρόμου.

Πρόσθεσε ότι πέραν του εν λόγω νομοσχεδίου, θα συζητηθούν στη Βουλή και άλλα παρεμφερή νομοθετήματα, ενώ προανήγγειλε την κατάθεση στη Βουλή ενός «πολύ σημαντικού νομοσχεδίου» για την καθιέρωση και την αναγνώριση της επαγγελματικής ιδιότητας των καλλιτεχνών και άλλων εργαζόμενων στο χώρο του πολιτισμού.

«Ως Δημοκρατικό Κόμμα βλέπουμε θετικά αυτή την εισήγηση, καθώς θεωρούμε πως υπάρχουν κάποια ζητήματα για τα οποία πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι. Και ένα από αυτά είναι η προώθηση και διαφύλαξη του πολιτισμού μας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς», δήλωσε από πλευράς του ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στην πρόταση της Κυβέρνησης για σύσταση Υφυπουργείου Πολιτισμού.

Σημείωσε πως υπάρχουν τεχνικά και νομοθετικά ζητήματα που πρέπει να εξεταστούν λεπτομερώς, ωστόσο εξέφρασε την πεποίθηση πως ένας τέτοιος θεσμός θα εξυπηρετήσει την καλύτερη προώθηση του πολιτισμού και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου και θα διαμορφώνει μια πιο συγκροτημένη πολιτική σε ό,τι αφορά αυτά τα πάρα πολύ σοβαρά ζητήματα.

«Ως Δημοκρατικό Κόμμα δηλώνουμε ότι με κάθε εποικοδομητική διάθεση θα προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε τις όποιες τεχνοκρατικές ή τεχνικές δυσκολίες για να προωθηθεί το συγκεκριμένο Υφυπουργείο το συντομότερο δυνατό», σημείωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση