ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:14
 

Ο Επίτροπος Προεδρίας στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Διασποράς της ΕΕ

Το Συμβούλιο θεωρείται εξαιρεετικής σημασία αφού πραγματοποιείται για πρώτη φορά με την συμμετοχή όλων των μελών της ΕΕ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου συμμετέχει την Δευτέρα (18/03) στις εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Διασποράς της ΕΕ που πραγματοποιείται στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Το Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Διασποράς θεωρείται εξαιρετικής σημασίας, αφού πραγματοποιείται για πρώτη φορά με τη συμμετοχή όλων των κρατών-μελών της ΕΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την Προεδρία, σε παρέμβαση του κατά τις εργασίες του Συμβουλίου, ο κ Φωτίου ανέδειξε τη σημασία της διασποράς για όλες τις χώρες της ΕΕ, αλλά και για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ανέφερε, επίσης, ότι η κάθε χώρα θα πρέπει να υιοθετήσει προγράμματα και πρωτοβουλίες για την εκμάθηση της γλώσσας, της ιστορίας και του πολιτισμού της για όσους διαβιούν στο εξωτερικό και ιδιαίτερα για τη νέα γενιά που αποτελεί το μέλλον της διασποράς.

Σημείωσε ότι η ΕΕ θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να υπάρχει μια κοινή ευρωπαϊκή στρατηγική για το θέμα αυτό η οποία να προωθεί τις αξίες και τις αρχές της ΕΕ.

Ο Επίτροπος Προεδρίας επεσήμανε ότι η διασπορά κάθε χώρας της ΕΕ αποτελεί ένα ισχυρό κεφάλαιο ώστε να προωθηθούν αυτές οι αξίες και οι αρχές, σημειώνοντας ότι η διασπορά αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για να έρθουν πιο κοντά οι λαοί.

Σημειώνεται ότι στο περιθώριο του Άτυπου Συμβουλίου, ο κ. Φωτίου είχε διμερείς επαφές με τον Υπουργό Διασποράς της Σλοβενίας Peter J Cesnik, με τον Υφυπουργό Εξωτερικών για θέματα Διασποράς της Ιταλίας Ricardo Merlo και με τον Επίτροπο Διασποράς και Μειονοτήτων της Γερμανίας Bernd-Bernhard Fabritius.

Συναντήθηκε, επίσης, με την Υπουργό Διασποράς της Ρουμανίας Natalia-Elena Intotero με την οποία συζήτησαν θέματα που άπτονται της επικείμενης επίσκεψης της στην Κύπρο στις 4-7 Απριλίου.

Τέλος, στο περιθώριο της Συνόδου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση Κύπρου - Ελλάδας – Ρουμανίας, για θέματα διασποράς, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της λήψης περαιτέρω δράσεων για τη θεσμοθέτηση αυτής της συνεργασίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Με προβλήματα η πρεμιέρα ΓεΣΥ για τους πολίτες

«Ορθογραφία άρθρου...μεγάλη ντροπή!»
Ο Κριτικός  |  23:31

Επετειακό γραμματόσημο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Γλαύκου Κληρίδη

«Τα όσα πρέσβευε ο Γλαύκος Κληρίδης! Ο ενταφιαστής των ιδεών Γκάλι και ίσως της πιο σοβαρής προσπάθειας ...»
Giannos  |  14:35

Ο Αναστασιάδης διόρισε τον Λεωνίδα Παντελίδη ως Ε/κ μέλος στη ΔΕΑ

«Σοβαρότητα μηδέν από την κυβέρνηση Αναστασιάδη η οποια φαίνεται ξέχασε πως έγινε η φονική έκρηξη στο ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:50

Την άρση των απομονώσεων ζητά από τον ΟΗΕ ο Ακιντζί

«O κ. Ακιντζί ακόμη να αντιληφθεί ότι κανείς δεν τον λαμβάνει σοβαρά υπόψη. »
ΑΚΑ  |  09:35

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X