ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο ΚΕ απαντά στο ΑΚΕΛ για κίνδυνο φτώχειας και στοιχεία Eurostat

"Όταν στο ΑΚΕΛ καταθέτουν απόψεις επικαλούμενοι στατιστικά στοιχεία με μακρύ ιστορικό θα πρέπει να είναι πιο προσεχτικοί", αναφέρει ο Εκπρόσωπος

ΚΥΠΕ

Τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας που επικαλείται στη σημερινή του δήλωση για τον κρατικό προϋπολογισμό ο κ. Αρίστος Δαμιανού, δείχνουν ξεκάθαρα ότι στη χώρα μας αντιμετωπίζουν κίνδυνο φτώχειας, πολύ λιγότεροι συμπολίτες μας ακόμη και από χώρες με πολύ υψηλότερο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν από ότι η χώρα μας και τα στατιστικά τοποθετούν την Κύπρο σημαντικά κάτω από το μέσο όρο της ΕΕ, απαντά στον κ. Δαμιανού με γραπτή δήλωση ο Κυβερνητικός Επρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος.

"Όταν στο ΑΚΕΛ καταθέτουν απόψεις επικαλούμενοι στατιστικά στοιχεία με μακρύ ιστορικό θα πρέπει να είναι πιο προσεχτικοί", αναφέρει ο Εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τον κ. Πελεκάνο, εύκολα μπορεί κάνεις να βγάλει τα σωστά συμπεράσματα "αν συγκρίνει το ποσοστό συμπολιτών μας που αντιμετώπιζαν κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού του 2013 (27.80%), στο οποίο μας οδήγησε μέσα από μια ανοδική πορεία του δείκτη η διακυβέρνηση ΑΚΕΛ, με το ποσοστό του 2020 (21.30%)".

"Οι κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης αποδίδουν. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τα στατιστικά της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, παρόλο που έχει μεσολαβήσει η μεγαλύτερη υγειονομική κρίση από καταβολής της Δημοκρατίας", αναφέρει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση