ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο πολιτικός κόσμος θρηνεί τον χαμό του Αλέκου Μαρκίδη

Υπουργοί και κόμματα εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του πρώην Γενικού Εισαγγελέα

Newsroom K

Για τον χαμό του πρώην Γενικού Εισαγγελέα Αλέκου Μαρκίδη τοποθετήθηκε ο πολτικός κόσμος της Κύπρου, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του στην οικογένειά του.

Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του αγαπητού μου φίλου Αλέκου Μαρκίδη. Ο Αλέκος Μαρκίδης έγραψε μια δική του μοναδική ιστορία ως Νομικός, Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Βουλευτής και Πολιτικός. Άριστος νομικός χαρακτηριζόταν από τη βαθιά γνώση, επιμέλεια και εντιμότητα του, αλλά και την μαχητικότητα του. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στη σύζυγο του Ερμιόνη και τους οικείους του. Ελαφρύ να είναι το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Υπουργός Οικονομικών

Αβέρωφ Νεοφύτου

Θλίψη σε όλη την Κύπρο αλλά και προσωπικά σε εμένα όπως και σε όλη την παράταξη του Δημοκρατικού Συναγερμού προκάλεσε η είδηση της απώλειας του Αλέκου Μαρκίδη. Ο Αλέκος Μαρκίδης, ο φίλος και συνοδοιπόρος μας μέσα από τις επάλξεις του Δημοκρατικού Συναγερμού, υπήρξε ένας γνήσιος ευπατρίδης.

Μια πολυσχιδής προσωπικότητα με βαρυσήμαντο ρόλο και λόγο στη δημόσια ζωή για πολλά συναπτά έτη. Έφτασε στην καταξίωση της θέσης του Γενικού Εισαγγελέα μέσα από την άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος, καταξιωμένος παράλληλα στα νομικά πεπραγμένα της χώρας εφόσον είχε δώσει το στίγμα του μέσα από την εις βάθος γνώση της επιστήμης του.

Δεδομένη και η θέλησή του για ενασχόληση με τα κοινά και με μόνη έγνοια του το καλό της πατρίδας. Μέσα από τις τάξεις του Δημοκρατικού Συναγερμού υπηρέτησε τιμώντας την παράταξη και ως Γενικός Γραμματέας αλλά και Βουλευτής όπως και ως Αναπληρωτής Πρόεδρος.

Θα τον θυμόμαστε πάντα γιατί από το λόγο του, τις αταλάντευτες αρχές και αξίες του αλλά και την επιστημοσύνη του, εκπήγαζε η αγωνία του για την επίτευξη του εφικτού για την Κύπρο μέσα από μια δίκαιη επίλυση του εθνικού μας προβλήματος. Και από το σκοπό αυτό, από το όραμα αυτό, ο ίδιος δεν παρέκκλινε.

Σύσσωμη η παράταξη, η ηγεσία, οι βουλευτές και τα στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού αποχαιρετούμε με οδύνη τον Αλέκο Μαρκίδη. Αιωνία η μνήμη του.

Άντρος Κυπριανού

ΔΗΚΟ

Ο Αλέκος Μαρκίδης υπηρέτησε τη Νομική Υπηρεσία και τη Δικαιοσύνη με αφοσίωση, ενώ είχε σε διάφορες φάσεις πρωταγωνιστικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό. Ανεξαρτήτως πολιτικών διαφωνιών, το Δημοκρατικό Κόμμα εκφράζει το σεβασμό του και τη θλίψη του για το θάνατο του πρώην Γενικού Εισαγγελέα. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

ΕΔΕΚ

Το Κ. Σ. ΕΔΕΚ εκφράζει τη θλίψη του για το χαμό του πρώην Γενικού Εισαγγελέα Αλέκου Μαρκίδη. Ο Αλέκος Μαρκίδης ξεχώριζε για την ευγένεια, τη σοβαρότητα και το ήθος του. Υπήρξε εξαίρετος νομικός και άφησε θετικό στίγμα κατά τα χρόνια που διετέλεσε Γενικός Εισαγγελέας. Η ηγεσία, τα στελέχη και τα μέλη του Κ. Σ. ΕΔΕΚ στέλνουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Αλέκου Μαρκίδη.

Συμμαχία Πολιτών

Ο Πρόεδρος, τα στελέχη και τα μέλη της Συμμαχίας Πολιτών εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια για το θάνατο του πρώην Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Αλέκου Μαρκίδη. Πάρα τις διαφωνίες μας, ο Αλέκος Μαρκίδης, ήταν ένας σοβαρός νομικός όπως και πολιτικός παράγοντας που πρόσφερε στην πατρίδα μας.Ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο στους οικείους του.

Κίνημα Οικολόγων

Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του πρώην Γενικού Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αλέκου Μαρκίδη.  Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζει τα βαθύτατα και ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τoν σκεπάσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Πρόεδρος  |  ΔΗΚΟ  |  ΕΔΕΚ  |  ΔΗΣΥ  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X