ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Στέλιος Ναθαναήλ ο νέος Πρόεδρος του Ανωτάτου

Η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Προέδρου θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη, 18 Ιουνίου, στις 10.30 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τον διορισμό του Στέλιου Ναθαναήλ, δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ως Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου αποφάσισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει το Σύνταγμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη, 18 Ιουνίου, στις 10:30 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο κ. Ναθαναήλ, γεννήθηκε στη Λεμεσό την 18.2.1953. Αφού αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Κύκκου, σπούδασε στο University College Cardiff (LLB) και ακολούθως αναγορεύθηκε Barrister-at-Law (Gray’s). Δικηγόρησε από το 1979 και την 10.9.1987 διορίσθηκε Επαρχιακός Δικαστής στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, υπηρετήσας μετέπειτα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας. Προήχθηκε στη συνέχεια σε όλες τις βαθμίδες της Δικαστικής Υπηρεσίας. Την 29.1.2008 διορίσθηκε Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Για σχεδόν δύο δεκαετίες εκπροσώπησε τις Δικαστικές Αρχές της Κύπρου στο Consultative Council of European Judges (CCJE) του Συμβουλίου της Ευρώπης. Διετέλεσε Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής προς Αξιολόγηση των Συμμετοχών των Κρατών Μελών στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ημέρας Πολιτικής Δικαιοσύνης και την Απονομή του Ευρωπαϊκού Βραβείου “The Crystal Scales of Justice”.

Εκπροσώπησε επίσης για σειρά ετών τις Δικαστικές Αρχές της Κύπρου στα Συμπόσια των Ευρωπαίων Δικαστών σε θέματα Εμπορικών Σημάτων και Σχεδίων, και σε θέματα Ευρεσιτεχνιών. Από το 2003 είναι μέλος του Διευρυμένου Εφετείου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας. Υπήρξε μέλος της συντακτικής ομάδας του European National Patents Reports του εκδοτικού οργανισμού Sweet and Maxwell. Έχει επίσης διατελέσει ad hoc Δικαστής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε αριθμό υποθέσεων.

Για σειρά ετών, σημειώνεται, διετέλεσε Πρόεδρος του Αγαθοεργού Ιδρύματος της Εμπορικής Σχολής Μιτσή Λεμύθου μετά από διορισμό του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Έχει συγγράψει διάφορα νομικά άρθρα και μελέτες και έδωσε διάφορες διαλέξεις στην Κύπρο και το εξωτερικό επί διαφόρων θεμάτων.

Στέλιος Ναθαναήλ: Θα συνεχίσω το έργο του Ανωτάτου στην απόδοση δικαιοσύνης

Θα συνεχίσει το έργο του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην απόδοση δικαιοσύνης, όπως προνοούν το Σύνταγμα και οι Νόμοι, αναφέρει ο Δικαστής του Ανωτάτου Στέλιος Ναθαναήλ, στην πρώτη του δήλωση στο ΚΥΠΕ, μετά την ανακοίνωση του διορισμού του στη θέση του Προέδρου του Ανωτάτου.

Ο κ. Ναθαναήλ ευχαρίστησε, επίσης, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τιμή που του έκανε, όπως είπε, να τον διορίσει στη θέση αυτή, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει το Σύνταγμα.

Παλαιότερη συνάντηση των δικαστών του Ανώτατου Δικαστηρίου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X