ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο ΥΠΑΜ στα αποκαλυπτήρια οδών του Δήμου Λακατάμιας

Ο Υπουργός τόνισε ότι 47 χρόνια μετά, πρέπει, ενώνοντας τα χέρια όλοι μαζί, να έχουμε ισχυρή αντίστασή σε όσους αναζητούν ρωγμές στην εθνική μας υπόθεση.

ΚΥΠΕ

Στα αποκαλυπτήρια οδών του Δήμου Λακατάμιας παρέστη το Σάββατο ο ΥΠΑΜ Χαράλαμπος Πετρίδης και στο χαιρετισμό του ανέφερε ότι με τον τρόπο αυτό αποτίουμε τον δέοντα φόρο τιμής σε πέντε ήρωες των αγώνων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

"Η ενέργεια αυτή του Δήμου Λακατάμιας αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αφού πέραν της οφειλόμενης τιμής σε ενάρετους και επιφανείς ήρωες που θυσίασαν το πολυτιμότερο αγαθό, τη ζωή τους, για την προάσπιση της ελευθερίας της πατρίδας, αποτελεί για εμάς άλλο ένα εγερτήριο σάλπισμα αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση", ανέφερε.

Στις οδούς, όπως είπε ο Υπουργός, δόθηκαν τα ονόματα του Ελλαδίτη Αντιστράτηγου Νικόλα Παπαγεωργίου, που υπηρετούσε στην Κύπρο το 1964 με το βαθμό του υπολοχαγού, ως διοικητής του 3ου Λόχου της νεοσύστατης τότε 31ης Μοίρας Καταδρομών και έπεσε ηρωικά μαχόμενος κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάληψης του υψώματος Λωρόβουνος στην Τηλλυρία.

Επίσης δόθηκαν τα ονόματα των υποστράτηγων Αντρέα Αρέστη και Χρήστου Φώτη οι οποίοι έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι και του υποστρατήγου Τάσου Μάρκου ο οποίος ακόμα αγνοείται, κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων απόκρουσης του Τούρκου εισβολέα το 1974 και μας κατέδειξαν με το παράδειγμα, το ήθος, τη λεβεντιά, τις ηρωικές πράξεις και τη θυσία τους το δρόμο της ευθύνης και του αγώνα.

Επίσης δόθηκε σε οδό το όνομα του καταδρομέα στρατιώτη Σωτήρη Κωσταντίνου που δολοφονήθηκε τη 15η Ιουλίου 1974 και τάφηκε μαζί με τους άλλους καταδρομείς στρατιώτες που έπεσαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης κατά του Προεδρικού. Όπως είοε ο κ. Πετρίδης, ύστερα από πολύχρονες προσπάθειες της οικογένειάς του, αποδείχθηκε μέσα από επιστημονική έρευνα και μαρτυρίες, ότι δεν έλαβε μέρος στην επίθεση κατά του Προεδρικού, αλλά δολοφονήθηκε άνανδρα πριν εκδηλωθεί η εν λόγω επίθεση.

Ο Υπουργός τόνισε ότι 47 χρόνια μετά, πρέπει, ενώνοντας τα χέρια όλοι μαζί, να έχουμε ισχυρή αντίστασή σε όσους αναζητούν ρωγμές στην εθνική μας υπόθεση και να δώσουμε την υπόσχεση ότι από τούδε και στο εξής δε θα επιτρέψουμε να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος και δε θα επιτρέψουμε ξανά να κινδυνεύσει η δημοκρατία.

Αναφέρθηκε στην ομιλία του ΠτΔ από το βήμα της ΓΣ των ΗΕ λέγοντας ότι εμπόδιο στη λύση "αποτελούν ξεκάθαρα η ανελαστική στάση της Τουρκίας, η νέα ηγεσία της Τουρκοκυπριακής κοινότητας που προωθεί της Τουρκικές θέσεις παραβλέποντας το πραγματικό συμφέρον των ίδιων των Τουρκοκυπρίων και τα νέα τετελεσμένα που προωθεί στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου".

Κατέληξε λέγοντας ότι η πίστη και η θέληση για επιστροφή στις κατεχόμενες πατρογονικές μας εστίες, καθίσταται ο φάρος που καθοδηγεί τα βήματα και ενδυναμώνει τις προσπάθειές μας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να υπερβούμε τα νέα εμπόδια και να παραδώσουμε στις νεότερες γενιές μια ελεύθερη και επανενωμένη πατρίδα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Άμυνα  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση