ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οδηγούνται στην Βουλή τα νομοσχέδια για τις εξετάσεις για προσλήψεις στο ευρύτερο δημόσιο

Σε δήλωση μετά τη συνεδρία, ο κ. Ζαχαρίου ανέφερε ότι οι μισοί ημικρατικοί οργανισμοί είχαν αυτή τη δυνατότητα, ενώ οι άλλοι μισοί δεν την έχουν

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Διαφάνηκε ομοφωνία στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών για τα νομοσχέδια που θα παρέχουν τη δυνατότητα σε όλους τους ημικρατικούς οργανισμούς και την τοπική αυτοδιοίκηση να διενεργούν προσλήψεις μέσα από εξετάσεις που θα πραγματοποιούν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ζαχαρίας Ζαχαρίου, προσθέτοντας ότι τα νομοσχέδια θα τεθούν ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής για ψήφιση στις 17 Ιουλίου και διευκρινίζοντας ότι η τελική τοποθέτηση των κομμάτων θα γίνει στην Ολομέλεια του νομοθετικού σώματος.

Σε δήλωση μετά τη συνεδρία, ο κ. Ζαχαρίου ανέφερε ότι οι μισοί ημικρατικοί οργανισμοί είχαν αυτή τη δυνατότητα, ενώ οι άλλοι μισοί δεν την έχουν. Συνεχίζοντας είπε ότι κατά τη συζήτηση διαφάνηκε και θα ρυθμιστεί με σχετική τροπολογία επί του σχετικού νομοσχεδίου, η εισήγηση του Υπουργείου Παιδείας και της Υπηρεσίας Εξετάσεων για δημιουργία συντονιστικής επιτροπής ελέγχου, η οποία θα δημιουργεί πρωτόκολλα ενεργειών, διαδικασιών, επαναξιολόγησης και όλων αυτών που χρειάζονται ώστε να υπάρχει ομοιομορφία στον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων.

Απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι θα ελέγχονται τα πάντα, όχι σε επιστημονικό επίπεδο. Διευκρίνισε ότι ο ενδιαφερόμενος οργανισμός θα καθορίζει τα κριτήρια για τις θέσεις που θέλει να πληρώσει, αλλά συνέχισε τη μεγαλύτερη σημασία έχει το πρωτόκολλο ενεργειών, που θα διασφαλίζει την ακεραιότητα όσον αφορά τις πράξεις για τις εξετάσεις, το αδιάβλητο και τη εμβάθυνση της αξιοκρατίας που είναι ο στόχος της Επιτροπής Θεσμών και της Κυβέρνησης.

Τα νομοσχέδια που είναι ενώπιον της Επιτροπής συμβάλλουν θετικά ώστε να προσλαμβάνονται άνθρωποι που έχουν ικανότητες και όχι αυτοί που έχουν κουμπαριές, γνωριμίες, φιλίες, κομματικές ιδιότητες, είπε. Παρατήρησε ότι «δεν είμαστε τέλειοι, αλλά ο στόχος είναι όπως κάθε φορολογούμενος πολίτης να μπορεί να παίρνει τη θέση που του αναλογεί άσχετα με την κοινωνική τάξη του, την πολιτική του τοποθέτηση ή άλλο χαρακτηριστικό έχει.

Ο Γιώργος Περδίκης σε δήλωση μετά τη συνεδρία, ανέφερε ότι η Επιτροπή Θεσμών υιοθέτησε πρόταση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών «να δημιουργηθεί μια συντονιστική επιτροπή, η οποία θα ελέγχει τα κρατικά και ιδιωτικά πανεπιστήμια, τα οποία θα βάζουν τα θέματα για τις εξετάσεις προς πρόσληψη στον ευρύτερο δημόσιο τομέα».

«Επιτέλους μέσα από τη λειτουργία αυτής της συντονιστικής επιτροπής και την εφαρμογή ενός πρωτοκόλλου, θα υπάρχει έλεγχος, θα υπάρξει αξιολόγηση της εργασίας που κάνουν πανεπιστημιακά ιδρύματα σε σχέση με τη θεματοθέτηση, η οποία σε πολλές περιπτώσεις αποδείχτηκε ότι ήταν λανθασμένη, επικίνδυνη και κατέστρεψε ακόμη και καριέρες», πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση