ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι πρώτες αντιδράσεις στα νέα μέτρα της κυβέρνησης

Αν και με καθυστέρηση ημερών, θετικά κρίνουν τα μέτρα που εξήγγειλε το υπουργικό η πλειοψηφία των κομμάτων

Newsroom K

Σε αντίθεση με το διάγγελμα του Προέδρου την περασμένη Παρασκευή, το οποίο προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων για το θολό και το ανεπαρκές των μέτρων που ελήφθησαν, αυτή τη φορά η πλειοψηφία των κομμάτων φέρεται να βλέπει πως τα μέτρα που εξήγγειλε το υπουργικό το μεσημέρι της Κυριακής είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ο ΔΗΣΥ δια του Προέδρου του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου εξέφρασε συγχαρητήρια στην κυβέρνηση για τα μέτρα. 

Θα πρέπει να σημειωθεί πως μετά το διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ εξέφρασε τη θέση οτι όσο πιο σκληρά μέτρα για την προστασία των πολιτών χρειαστεί να παρθούν, τόσο πιο θετικά θα ναι τα αποτελέσματα. "Καλύτερα να πονέλουμε σήμερα παρά να γίνουμε μια νέα Ιταλία". Θέση που έστειλε το μήνυμα πως η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει περισσότερα μέτρα από αυτά που είχαν εξαγγελθεί την περασμένη Παρασκευή.

Στο ίδιο πλαίσιο ανάγκης λήψης περισσότερων μέτρων, έκαναν αναρτήσεις και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης. Ικανοποιημένο αλλά με ερωτήματα το ΑΚΕΛ
Σε ανακοίνωσή του βουλευτή του ΑΚΕΛ Άριστου Δαμιανού, το κόμμα της Αριστεράς κρίνει πως τα μέτρα κινούνται σε σωστή κατεύθυνση, δεδομένου ότι δεν θα ληφθούν με καθυστέρηση. Ο κ. Δαμιανού ήγειρε ερωτήματα ως προς την καθολικότητα των μέτρων που αφορούν τους εργαζόμενους.

Στήριξη του τουριστικού τομέα
«Έχουμε ακούσει να εξαγγέλλονται πολλά μέτρα από μέρους της κυβέρνησης Αναστασιάδη, τα οποία θα μελετήσουμε. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι κινούνται προς μια κατεύθυνση η οποία ενδέχεται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκύπτουν στην οικονομία και στην κοινωνία. Κάποια μέτρα που αφορούν τους εργαζόμενους εγείρουν ορισμένα ερωτήματα ως προς την καθολικότητά τους.
Στις αρχικές προτάσεις που έδωσε το ΑΚΕΛ στον Υπουργό Οικονομικών θέτουμε ως βασική προτεραιότητα τη στήριξη του τουριστικού τομέα και όλων των παρεμφερών επαγγελμάτων. Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στη στήριξη των εργαζομένων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των αυτοτελώς εργαζομένων, των γονιών με μικρά παιδιά, καθώς και στις ευπαθείς ομάδες. Φαίνεται ότι αρκετές από τις προτάσεις μας έχουν υιοθετηθεί. Απουσιάζει ο καθορισμός πλαφόν στα καύσιμα και αναμένονται τα μέτρα για τις τράπεζες και τους δανειολήπτες για τα οποία -όπως λέχθηκε- θα τοποθετηθεί ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας.
Σε ό, τι αφορά στα μέτρα πρόληψης ελπίζουμε ότι δεν έρχονται με καθυστέρηση. Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει με υπευθυνότητα να παρακολουθεί την κατάσταση και να συνδράμει με προτάσεις και δράσεις τη συλλογική προσπάθεια για αντιμετώπιση των προβλημάτων στην οικονομία, στην κοινωνία, στους συμπολίτες μας» αναφέρει σε δηλώσεις του ο Άριστος Δαμιανού.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη Παρασκευή ο γ.γ του ΑΚΕΛ σημείωσε πως έγινε πολύ κακό για το τίποτα, αναφορικά με το διάγγελμα του Προέδρου. ΔΗΚΟ: Προς σωστή κατεύθυνση
Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ανέφερε πως τα μέτρα στήριξης της κυπριακής οικονομίας που ανακοινώθηκαν την Κυριακή είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Όπως είπε σε ανάρτησή του στο twitter, είναι εξίσου σημαντικό να υλοποιηθούν άμεσα και χωρίς γραφειοκρατικές καθυστερήσεις καθώς «βοήθεια που αργεί δεν είναι βοήθεια».


Σημειώνεται πως ο κ. Παπαδόπουλος σχολιάζοντας το διάγγελμα του Προέδρου ως ανεπαρκές, είχε επισημάνει πώς ανέμενε περισσότερα, καθώς «κάθε ώρα που περνά χωρίς η κυβέρνηση να ανακοινώνει οικονομικά μέτρα στήριξης, επιβαρύνει τους εργαζόμενους, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις».

Την ικανοποίησή του για τα μέτρα που λήφθησαν εξέφρασε και ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος σημειώνοντας πως έχουν υιοθετηθεί εισηγήσεις που κατέθεσε η ΕΔΕΚ. 


Ικανοποίηση Συμμαχίας
Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας εξέφρασε ικανοποίηση για τα επιπρόσθετα μέτρα. Όπως καταγράφεται στην ανακοίνωση της Συμμαχίας Πολιτών υιοθετήθηκαν και εισακούστηκαν οι θέσεις της Συμμαχίας αφού ασκήσαμε πιέσεις για ειδική άδεια σε γονείς, για κλείσιμο των μεγάλων χώρων συγκέντρωσης και για την κάθοδο χιλιάδων φοιτητών από Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο. Η Συμμαχία Πολιτών είχε εκφράσει την Παρασκευή απογοήτευση από το διάγγελμα του Προέδρου κρίνοντας τα μέτρα ανεπαρκή.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X