ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ολοκληρώνεται ο κύκλος εκλογών στον ΔΗΣΥ - Σήμερα οι Επαρχιακές Συνελεύσεις (εικόνες)

Οι εκλογικές διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη από τις 09:00 μέχρι τις 18:00 σε εκλογικά κέντρα παγκύπρια

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Κλείνει σήμερα ο κύκλος των εκλογικών διαδικασιών στον ΔΗΣΥ, με τη διεξαγωγή των Επαρχιακών Εκλογικών Συνελεύσεων.

Οι εκλογικές διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη από τις 09:00 μέχρι τις 18:00 σε εκλογικά κέντρα παγκύπρια.

Κάθε επαρχία θα αναδείξει τον επαρχιακό της γραμματέα και τον αναπληρωτή, τον επαρχιακό οργανωτικό γραμματέα, τον επαρχιακό γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον επαρχιακό γραμματέα επαγγελματικών ομάδων, την επαρχιακή γραμματέα ΓΟΔΗΣΥ και τη βοηθό επαρχιακή γραμματέα ΓΟΔΗΣΥ, καθώς και έξι μέλη της Επαρχιακής Γραμματείας.

Η ανάδειξη των έξι (6) επιπλέον μελών της Επαρχιακής Γραμματείας γίνεται με ενιαία εκλογή κατά την οποία κάθε μέλος του Κόμματος δικαιούται σταυρούς προτίμησης σε αριθμό ίσο με το ήμισυ μέχρι και το όλο των διαθέσιμων προς εκλογή θέσεων.
Η ποσόστωση του 30% για τη συμμετοχή γυναικών και η ποσόστωση του 30% για τη συμμετοχή νέων ηλικίας μέχρι 35 ετών εφαρμόζεται για τις έξι (6) θέσεις ενιαίας εκλογής για μέλη της Επαρχιακής Γραμματείας, για τις 30 θέσεις των μελών του Επαρχιακού Συμβουλίου και στις θέσεις των αντιπροσώπων της Επαρχίας στο Ανώτατο Συμβούλιο.

Σύμφωνα με το Καταστατικό του κόμματος, το Πολιτικό Γραφείο, έχει αρμοδιότητα και εξουσία να ρυθμίζει με αποφάσεις κάθε θέμα που εγείρεται και είναι συναφές προς τη διεξαγωγή των εργασιών των Επαρχιακών Εκλογικών Συνελεύσεων. Με απόφαση του ημερομηνίας 20 Μαρτίου 2023, το Πολιτικό Γραφείο εξουσιοδότησε το Εκτελεστικό Γραφείο να επιλαμβάνεται των θεμάτων που εγείρονται και έχουν συνάφεια με την διεξαγωγή των εργασιών των Επαρχιακών Εκλογικών Συνελεύσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Δρομολογούνται αλλαγές για αντικατάσταση Κωμοδρόμου, ενώ αλλαγές προσώπων αναμένονται και στο κεφάλαιο της Χλώρακας
Της Μαρίνας Οικονομίδου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ