ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οζερσάι: Συνεχίζεται η καταγραφή στο Βαρώσι

Δεν μπορεί να εξευρεθεί μια ισορροπία που δεν θα λαμβάνει υπόψη την βούληση της «τδβκ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, και του «λαού» αυτού, είπε ο «ΥΠΕΞ» των κατεχομένων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το «τμήμα μηχανολογίας» του «πανεπιστημίου» ανατολικής Μεσόγειο, στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου με την «κυβέρνηση», προχωρά με γοργούς ρυθμούς στην μελέτη των κτιρίων εντός της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου και με την συμβολή και του ψευδοκράτους, το αποτέλεσμα της μελέτης θα καταγραφεί σε έκθεση, δήλωσε ο «υπεξ», Κουντρέτ Οζερσάι λέγοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα ολοκληρωθεί και η εργασία καταγραφής στο Βαρώσι.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Οζερσάι ήταν καλεσμένος σε εκπομπή στον «Μπαϊράκ» και ερωτηθείς για το θέμα των Βαρωσίων είπε ότι αυτό δεν πρέπει να αναλωθεί κατά την προεκλογική περίοδο. Να συζητήσουμε και να πούμε τις απόψεις μας για τα Βαρώσια, πρόσθεσε λέγοντας ότι ο ίδιος εδώ και χρόνια το κάνει, αλλά επειδή έρχονται οι «προεδρικές εκλογές» εάν πούμε – συνέχισε – ‘να κάνουμε ένα βήμα στο Βαρώσι’, τότε θα έχουμε αχρηστεύει ένα πολύ σημαντικό έργο, όπως είπε.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Οζερσάι είπε ότι δεν μπορεί να εξευρεθεί μια ισορροπία που δεν θα λαμβάνει υπόψη την βούληση της «τδβκ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, και του «λαού» αυτού. Την τελευταία εβδομάδα, συνέχισε, δεν είναι μόνο σημαντικές χώρες μέλη της ΕΕ αλλά και κάποιοι εκ των θεσμών της Ένωσης δεν κρύβουν πλέον το ότι θέλουν να φέρουν τις πλευρές σε συνάντηση, να μιλήσουν. Το επόμενο διάστημα, είπε, θα είναι η περίοδος που θα συζητηθούν θέματα, όπως το θέμα του φυσικού αερίου, η υφαλοκρηπίδα και οι ΑΟΖ αλλά και με ποιον τρόπο θα διαμοιραστούν οι φυσικοί πόροι.

Εάν θες να δημιουργήσεις μια διαφορετική κατάσταση από εκείνη του 1960 και εφόσον υπάρχει ανάγκη για την βούληση «και των δύο λαών», κατά τον ίδιο, δεν μπορείς να δημιουργήσεις μια δομή μόνο όπως την θέλουν οι Ε/κ, συνέχισε ο κ. Οζερσάι. «Για εμάς η διέξοδος είναι η συνεργασία, εάν μπορούμε από κοινού να κάνουμε κάτι και να το μοιραστούμε τότε θα έχουμε χτίσει μια εμπιστοσύνη, πάνω στην οποία μπορούμε να χτίσουμε έναν συνεταιρισμό».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση