ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Π. Κανάρη: Έχουμε να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις και να επιλύσουμε προβλήματα

Οφείλουμε να πράξουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Κύπρος, προκείμενου να κρατήσουμε ψηλά τους δείκτες ποιότητας της ιατρικής, δήλωσε η νέα Υπουργός

ΚΥΠΕ

Οφείλουμε να πράξουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Κύπρος, προκείμενου να κρατήσουμε ψηλά τους δείκτες ποιότητας της ιατρικής, δήλωσε η νέα Υπουργός Υγείας, Πόπη Κανάρη, η οποία ανέλαβε και επίσημα την Τετάρτη τα καθήκοντά της.

Κατά την τελετή παράδοσης και παραλαβής στο Υπουργείο Υγείας, η νέα Υπουργός αναφέρθηκε στο Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓεΣΥ), λέγοντας ότι αποτελεί μια από τις σημαντικότερες κοινωνικές μεταρρυθμίσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, η αρχιτεκτονική της οποίας πρέπει να στηριχθεί και να προστατευτεί και παράλληλα να αναβαθμιστεί με στόχο την αντιμετώπιση των αδυναμιών που έχουν παρουσιαστεί.

Σύμφωνα με την κ. Κανάρη «έχουμε να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις και να επιλύσουμε προβλήματα που παρουσιάστηκαν», για να συμπληρώσει ότι «θα πρέπει να στοχεύσουμε στην πρόληψη σε πολλούς τομείς, καθώς και στην αξιοποίηση καινοτόμων θεραπειών».

«Διδασκόμαστε από τις εμπειρίες μας και μεταστοιχειώνουμε τη γνώση και αφοσίωση σε ευθύνη και υποχρέωση», πρόσθεσε.

Εξέφρασε ακόμα την πεποίθηση ότι «με αγαστή συνεργασία, με αλληλοεκτίμηση και σεβασμό θα τα καταφέρουμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη», τον οποίο ευχαρίστησε θερμά για την τιμή που της κάνει και την εμπιστοσύνη που της έδειξε να ηγηθεί ενός σημαντικού Υπουργείου.

Από την πλευρά του ο απερχόμενος Υπουργός Μιχάλης Χατζηπαντέλα παραδίδοντας τα ηνία στην Πόπη Κανάρη ευχήθηκε το δικό της ταξίδι στο Υπουργείο Υγείας να είναι δέκα φορές πιο ωραίο από το δικό του, ενώ τόνισε πως θα είναι πάντοτε στη διάθεση της νέας Υπουργού για οτιδήποτε τον χρειαστεί.

Αναφερόμενος στο δικό του ταξίδι, ο κ. Χατζηπαντέλα είπε πως τα εξαιρετικά αποτελέσματα που είχε το Υπουργείο του, οι διεθνείς συνεργασίες που έχει συνάψει και μένουν ως παρακαταθήκη, ήταν η υποχρέωση τους προς την κοινωνία, για να σημειώσει πως «το ταξίδι ήταν ωραίο, για τις μικρές και τις μεγάλες στιγμές, που μας έκαναν καλύτερους ανθρώπους».

Αναφερόμενος στο πλαίσιο εντολής που είχε, ο κ. Χατζηπαντέλα είπε ότι «δεν αρνηθήκαμε σε κανέναν πολίτη ιατρική βοήθεια και φροντίδα στον πιο ψηλό βαθμό», για να προσθέσει ότι «άλλωστε το δικαίωμα της πρόσβασης στην υγεία είναι δείκτης κοινωνικής ευαισθησίας και ευθύνης».

«Αν έχω μάθει κάτι καλά τους τελευταίους 20 μήνες είναι ότι η διασφάλιση του Συστήματος Υγείας και η απρόσκοπτη παροχή ποιοτικής περίθαλψης σε όλους τους συμπολίτες μας δεν διαπραγματεύονται», σημείωσε.

Την κ. Κανάρη και τον κ. Χατζηπαντέλα υποδέχθηκε στο Υπουργείο Υγείας η Γενική Διευθύντρια Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη, η οποία αναφέρθηκε στο έργο που έχει επιτελεσθεί κατά τη θητεία του Μιχάλη Χατζηπαντέλα, αλλά και στο έργο που αναλαμβάνει η νέα Υπουργός σε μια κρίσιμη περίοδο.

Η Δρ Γιαννάκη είπε ότι ο τομέας της υγείας βρίσκεται σήμερα με ανοικτά, κρίσιμα μέτωπα, με αποτέλεσμα οι όποιοι χειρισμοί να αποτελούν σοβαρότατες προκλήσεις.

Επίσης, η Δρ Γιαννάκη είπε πως η πανδημία εξακολουθεί να είναι ένας ορατός κίνδυνος, που μπορεί να σημειώσει απρόσμενες εξάρσεις οποιαδήποτε στιγμή, παρά τα πολύ μέχρι σήμερα θετικά αποτελέσματα, ενώ για τις ανάγκες στο χώρο της υγείας είπε ότι «είναι απέραντες και οι πόροι, ανθρώπινοι και οικονομικοί, αν και αυξημένοι σήμερα, παραμένουν πάντοτε περιορισμένοι».

Απευθυνόμενη στην Πόπη Κανάρη, η Δρ Γιαννάκη είπε: «Έχετε μπροστά σας μια αληθινή πρόκληση να ξεφύγετε από τις συμπληγάδες, βρίσκοντας καινοτόμες, ευφάνταστες, αλλά συνάμα ανθρώπινες λύσεις. Καλείστε να επιτελέσετε ένα δύσκολο έργο, που θα αποτελέσει την ευκαιρία να εφαρμόσετε ρηξικέλευθες προσεγγίσεις, έτσι ώστε να υλοποιήσετε τους στόχους σας».

Μιλώντας για το έργο του απερχόμενου Υπουργού Υγείας, η Δρ Γιαννάκη ανέφερε πως ο κ. Χατζηπαντέλα έχει υπηρετήσει με ζήλο, επαγγελματισμό και εντιμότητα, για να σημειώσει ότι συνέβαλε στην αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον ασθενή.

Εξέφρασε δημόσια την εκτίμησή της προς το πρόσωπό του, καθώς επίσης ευχαριστίες για την προσφορά του και την εποικοδομητική συνεργασία που είχαν στη διαχείριση των δύσκολων ζητημάτων, σχετικά με την προστασία της υγείας των πολιτών, που προέκυψαν κατά την περίοδο που ήταν Υπουργός.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση