ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Π. Λεωνίδου - Στην Αυστρία για σειρά επαφών

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ εκπροσώπησε την ΔΣΟ

ΚΥΠΕ

Στην Αυστρία για σειρά επαφών εκ μέρους της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας βρέθηκε το προηγούμενο διήμερο ο επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στην οργάνωση και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στην αποστολή συμμετείχαν επίσης, ο Σύμβουλος της ΔΣΟ Κώστας Μυγδάλης και ο σύνδεσμος της ΔΣΟ με τον καθολικό κόσμο Virgilio Avato.

Όπως αναφέρεται, η αντιπροσωπεία της ΔΣΟ συναντήθηκε με τον Καθολικό Αρχιεπίσκοπο της Βιέννης, Καρδινάλιο κ. Christoph Schönborn, παρουσία του Ευρωβουλευτή Lukas Mandl και άλλων αξιωματούχων του Διεθνούς Δικτύου Καθολικών Νομοθετών (ICLN).

Αναφερόμενος στην επίσκεψη, ο κ. Λεωνίδου είπε ότι η επίσκεψη αντιπροσωπείας της ΔΣΟ στη Βιέννη αποσκοπεί στην περαιτέρω σύσφιξη της συνεργασίας της ΔΣΟ με το ICLN, ενώ αντηλλάγησαν απόψεις αναφορικά με κρίσιμα ζητήματα πολιτικής που επηρεάζουν τις σύγχρονες κοινωνίες, όπως η θρησκευτική ελευθερία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι σχέσεις εκκλησίας-κράτους, στο πλαίσιο του διαλόγου μεταξύ των Χριστιανικών Ομολογιών.

Σημειώνεται επίσης πως ο κ. Λεωνίδου επισήμανε ότι η ΔΣΟ, από την εξαγγελία της έναρξης του Διαλόγου για το Μέλλον της Ευρώπης, τοποθετήθηκε ξεκάθαρα, ζητώντας από τα ευρωπαϊκά όργανα την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή διακοινοβουλευτικών οργανισμών και φορέων της κοινωνίας των πολιτών, με προσανατολισμό  τον εμποτισμό της πολιτικής με τις χριστιανικές αρχές και αξίες.

Προστίθεται πως η αντιπροσωπεία της ΔΣΟ συναντήθηκε ακόμα με τον Ορθόδοξο Μητροπολίτη Αυστρίας και Έξαρχο Ουγγαρίας και Μεσευρώπης κ. Αρσένιο, με τον οποίο αντάλλαξε απόψεις για τρόπους περαιτέρω ενδυνάμωσης της συνεργασίας μεταξύ της Συνέλευσης και της Μητρόπολης, μέσω της πραγματοποίησης δραστηριοτήτων στις χώρες δικαιοδοσίας της.

Ο Κύπριος βουλευτής ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Αρσένιο για τη φιλοξενία της παρουσίασης του αφιερωματικού Τόμου που εξέδωσε η ΔΣΟ με τον τίτλο «Αγία Σοφία: Οι Ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο», η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, στη Βουδαπέστη, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση