ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πανεθνική διάσκεψη ζήτησε από τον Τσίπρα ο Γιώργος Λιλλήκας

Ο κ. Λιλλήκας κατέθεσε έγγραφο προτάσεων για βραχυπρόθεσμες δράσεις για ανατροπή τουρκικών σχεδιασμών για εφαρμογή πλάνου Β

Newsroom K

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών και υποψήφιος Πρόεδρος Γιώργος Λιλλήκας κατέθεσε στον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο συναντήθηκε την Τετάρτη στην Αθήνα, έγγραφο με συγκεκριμένες προτάσεις για βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες δράσεις, οι οποίες από τη μια θα στοχεύουν στην ανατροπή των τουρκικών σχεδιασμών για εφαρμογή του όποιου πλάνου Β έχει σχεδιάσει και εξαγγείλει η Τουρκία, αλλά και μεσοπρόθεσμα για το πώς με μια νέα στρατηγική θα μπορούσε να ανοίξει ο δρόμος για λύση.

Σε ανακοίνωση της Συμμαχίας Πολιτών αναφέρεται ακόμη ότι ο κ. Λιλλήκας έθεσε για προβληματισμό στον Έλληνα Πρωθυπουργό την ιδέα, με δική του πρωτοβουλία, να συγκληθεί μία πανεθνική διάσκεψη ή μια σύσκεψη των Αρχηγών των ελλαδικών και των κυπριακών κομμάτων, με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού και του Κύπριου Προέδρου, με αντικείμενο το σχεδιασμό μιας στρατηγικής λύσης του Κυπριακού που θα είναι ικανή να σπάσει τα αδιέξοδα αλλά και την τουρκική αδιαλλαξία.

Ανέφερε πως ο κ. Τσίπρας του είπε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο και πρόσθεσε ότι ο ίδιος θεωρεί ότι σε αυτές τις δύσκολες ώρες η μοίρα και της Κύπρου και της Ελλάδας είναι αλληλένδετη, οι απειλές που δεχόμαστε και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν προέρχονται από την ίδια πηγή και κοινή πρέπει να είναι και η προσπάθεια για προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση