ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παπαδάκης: Ο Σιζόπουλος προσπαθεί να καταστρέψει το ΓεΣΥ

Μόνο με δημοκρατικό συνέδριο επανέρχεται η νομιμότητα στην ΕΔΕΚ, λέει ο Ευρωβουλευτής

ΚΥΠΕ

Μόνο με ένα δημοκρατικό συνέδριο που θα προσελκύσει τη συντριπτική πλειοψηφία των ΕΔΕΚιτών θα επανέλθει η νομιμότητα στο κόμμα και αυτός είναι ο στόχος των κινήσεων της πρωτοβουλίας για σωτηρία της ΕΔΕΚ, δήλωσε ο Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης.

Ο κ. Παπαδάκης απάντησε σε ερωτήσεις του ΚΥΠΕ στο περιθώριο εκδήλωσης την Παρασκευή του γραφείου του για παρουσίαση έρευνας/μελέτης του μεταδιδακτορικού ερευνητή Γιώργου Βενιζέλου.

Ο Ευρωβουλευτής είπε ότι όταν ο κ. Σιζόπουλος μιλά για θλιβερή μειοψηφία, «προφανώς εννοεί τον ίδιο και τον περίγυρό του».

Ανέφερε ότι η μαζική συστράτευση βουλευτών, ευρωβουλευτή, ιστορικών στελεχών του κινήματος μαζί με την κίνηση των 607 και την ομάδα πρωτοβουλίας για τη σωτηρία της ΕΔΕΚ, και όσων συστρατεύονται σε αυτή την προσπάθεια έχουν ένα και μοναδικό στόχο και αυτός είναι να γίνει ένα δημοκρατικό συνέδριο «και να μιλήσει η δημοκρατία όπως πρέπει με ανοικτές και διαφανείς διαδικασίες και τότε θα επανέλθει η ομαλότητα στην ΕΔΕΚ».

«Διαφορετικά δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτό που γίνεται, με συνέδρια στημένα, με συνέδρια μέσα σε 48 ώρες, πίσω από κλειστές πόρτες, με συμμετοχή μερικών δεκάδων παρατρεχάμενων», ανέφερε.

Ο κ. Παπαδάκης είπε ότι η ΕΔΕΚ έχει μια ιστορία βαθύτατη δημοκρατικής λειτουργίας και έδωσε αίμα για τη δημοκρατία και εξέφρασε την πεποίθηση ότι με τις επόμενες εκδηλώσεις που θα γίνουν, «θα καταλάβει και η κοινωνία με ποιους συστρατεύεται η συντριπτική πλειοψηφία των ΕΔΕΚιτών».

Σε ερώτηση αν αυτή η κίνηση θα μετατραπεί σε πολιτικό σχήμα ή κόμμα απάντησε ότι «σε καμία περίπτωση το συζητάμε». Επανέλαβε ότι ο στόχος είναι να επανέλθει η νομιμότητα και η δημοκρατία στην ΕΔΕΚ.

Πρόσθεσε ότι αυτά που θα γίνουν στο μέλλον «θέλουμε να πάνε σε ολόκληρη την κοινωνία και θέλουμε να πιστεύουμε ότι έστω και την υστάτη θα δείξει την ελάχιστη ευθύνη ο κ. Σιζόπουλος απέναντι σε αυτό το κόμμα».

Απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι ήδη η συντριπτική πλειοψηφία των ΕΔΕΚιτών «δεν εγκρίνουν αυτά που έχουν γίνει και δεν είναι τυχαία η απαξίωση την οποία γνωρίζει σήμερα δυστυχώς αυτό το κόμμα και όλα αυτά οφείλονται στους χειρισμούς του κ. Σιζόπουλου και της ολιγομελούς παρέας του».

Σε άλλη ερώτηση είπε ότι δεν υπάρχει αξιοπιστία πίσω από τις πολιτικές κινήσεις που γίνονται από πλευράς Μαρίνου Σιζόπουλου για τις προεδρικές εκλογές «όταν κάποιος κρατά μια ταμπέλα και την άγει και την φέρει».

«Ο κ. Σιζόπουλος προσπαθεί να καταστρέψει το ΓεΣΥ που είναι θεμελιώδης αρχή και πρόταση προς την κοινωνία, μια σοσιαλιστική πρόταση που ήταν το όνειρο του Βάσου Λυσσαρίδη και τη στιγμή που υλοποιήθηκε, ο κ. Σιζόπουλος νυχθημερόν εργάζεται για να διαλυθεί αυτή η κοινωνική επανάσταση», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΕΔΕΚ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση