ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:42
 

Παπαδόπουλος: Απαιτείται νέα πολιτική και στρατηγική στο Κυπριακό

«Τις τελευταίες ημέρες βιώσαμε την πλήρη αδιαλλαξία της Άγκυρας», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Απαιτείται νέα πολιτική και στρατηγική στο Κυπριακό η οποία θα επιφέρει κόστος στην Τουρκία ώστε να μετακινηθεί από τις αδιάλλακτες θέσεις της, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, στο περιθώριο της ημερίδας που διοργάνωσε η Επιτροπή Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης του ΔΗΚΟ.
 
«Τις τελευταίες ημέρες βιώσαμε από τη μία την πλήρη αδιαλλαξία της Άγκυρας στις επαφές που είχε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών με την Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών και παράλληλα είχαμε νέες προκλήσεις από το Μπαρπαρός στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ προσθέτοντας πως είναι προφανές ότι η Τουρκία κάθε άλλο παρά επιδιώκει την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, αντίθετα αυτό που επιδιώκει είναι την κλιμάκωση της έντασης και τη διαμόρφωση νέων τετελεσμένων επί του εδάφους και επί της θάλασσας.
 
Ο κ. Παπαδόπουλος συνεχίζοντας είπε πως είναι για αυτό τον λόγο που απαιτείται μία νέα πολιτική με την οποία θα αναδειχθεί αυτή η αδιαλλαξία, θα ασκηθούν πιέσεις, που θα επιφέρουν πολιτικό κόστος στην Τουρκία με απώτερο σκοπό να εγκαταλείψει τις πάγιες αδιάλλακτες και απαράδεκτες θέσεις της που εμποδίζουν την επίλυση του Κυπριακού.
 
Ερωτηθείς αν η Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι δεκτικός σε επαναπροσδιορισμός της πολιτικής, ο κ. Παπαδόπουλος παρατήρησε πως δεν είναι ζήτημα να είναι κάποιος δεκτικός. Πρόσθεσε πως τα τελευταία χρόνια έχει αποδειχθεί πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας ότι οι προηγούμενες πολιτικές των τελευταίων χρόνων έχουν αποτύχει παταγωδώς, για αυτό και απαιτείται μια νέα πολιτική και στρατηγική «για να μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο επίτευξης μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού».
Αναφερόμενος στις διαπιστώσεις του κλιμακίου των θεσμών για την κυπριακή οικονομία, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι το κλιμάκιο των θεσμών διαπιστώνει σημαντικά προβλήματα που συνεχίζουν και παραμένουν στην οικονομία προβλήματα διαρθρωτικής φύσεως, παρά την ανάπτυξη των προηγούμενων ετών. Πρόσθεσε πως το μεγάλο πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων συνεχίζει να προκαλεί  κλυδωνισμούς σε ό,τι αφορά τον εξορθολογισμό των δημοσίων οικονομικών  και ευρύτερα της οικονομίας και γι΄αυτό «επιμένουμε ότι πρέπει να προχωρήσουν μεταρρυθμίσεις και να δοθούν ριζικές λύσεις σε ό,τι αφορά διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, κάτι που δεν έγινε μέχρι σήμερα και για αυτό τον λόγο εξακολουθούμε και αντιμετωπίζουμε προβλήματα στον τραπεζικό τομέα».
 
Ο κ. Παπαδόπουλος αναφερόμενος στα θέματα που αφορούν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, είπε πως η Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συνεδρία της, χθες Παρασκευή, κατά πλειοψηφία ενέκρινε τον Προϋπολογισμό του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου (ΡΙΚ), παρατηρώντας πως πρόκειται για ένα προϋπολογισμό με δαπάνες 33 εκ. ευρώ, από τις οποίες μόνο τα 2,5 εκ. δαπανώνται και χρησιμοποιούνται για την παραγωγή προγραμμάτων.
 
Αυτοί που ψήφισαν τον προϋπολογισμό (το ΔΗΚΟ καταψήφισε), μας λένε ότι στήριξαν την ενημέρωση, την κρατική τηλεόραση και τον πολιτισμό, είπε διατυπώνοντας τη θέση ότι η πραγματικότητα είναι ότι ψήφισαν έναν προϋπολογισμό, του οποίου το 8% χρησιμοποιείται για την παραγωγή προγραμμάτων και πρόσθεσε ότι αυτό που στήριξαν είναι τη σπατάλη και την κακοδιαχείριση.
 
Αναφερόμενος στα αγροτικά θέματα, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε πως τα τελευταία χρόνια παρατηρείται συρρίκνωση της κυπριακής οικονομίας και μία εξαθλίωση του αγροτικού κόσμου, γι΄αυτό όπως είπε, αυτό που απαιτείται είναι ο επαναπροσδιορισμός της αγροτικής πολιτικής με μεταρρυθμίσεις σε ό,τι αφορά τη γεωργική ασφάλιση, με καλύτερη διαχείριση των υδάτινων πόρων, αντιμετώπιση των φαινομένων κατάχρησης και αισχροκέρδειας που διαπιστώνεται στην αγροτική οικονομία και με την προώθηση έργων υποδομής για την αγροτική οικονομία.
 
Η ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας θα συμβάλει και στην ευρύτερη ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας, πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Τούρκων υπουργών και εντολή τερματισμού της εισβολής

«Σιγά τα ωά»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:21

Ακιντζί: Εξέφρασα τις ειλικρινείς μου απόψεις για τη Συρία

«Πρεπει να εχουμε υποψη μας και να μην παρασυρομαστε οτι αλλο η σημερινη καλη και ανθρωπινη συμπεριφορα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  10:18

Βαριές οικονομικές κυρώσεις Τραμπ στην Άγκυρα

«Σιγά τις βαριές οικ. κυρώσεις ρε φαντασμένε, ανιστόριτε και υπερφίαλε `πανέξυπνε`. »
ΑΚΑ  |  09:24

Αλλάζουν τα δεδομένα Ερντογάν με τη συμφωνία Δαμασκού-Κούρδων

«Δεν χαιρεκακώ, αλλά αν οι Κούρδοι συμμαχούσαν με την Ελλάδα το 1919, σήμερα θα είχαν το κράτος τους, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:46

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X