ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παπαδόπουλος: Είμαστε στο χειρότερο σημείο που έχουμε βρεθεί ποτέ στην ιστορία του Κυπριακού

Πρόσθεσε πως «δυστυχώς δεν βλέπουμε από την άλλη πλευρά να υπάρχει μια συγκροτημένη, ολοκληρωμένη στρατηγική από πλευράς του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης»

ΚΥΠΕ

O Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος εκτίμησε πως «βρισκόμαστε στο χειρότερο σημείο που έχουμε βρεθεί ποτέ στην ιστορία του Κυπριακού», γιατί, όπως είπε, όχι μόνο δεν διαβλέπουμε την προοπτική επανέναρξης των διαπραγματεύσεων, αλλά ακόμη και αν με κάποιο τρόπο ξεκινούσαν αυτές οι διαπραγματεύσεις εγείρεται ένα ερώτημα για το τι θα συζητήσουμε σε αυτές τις διαπραγματεύσεις.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά το πέρας ημερίδας που διοργάνωσε το ΔΗΚΟ, για διάλογο με τους πολίτες με θέμα «Κυπριακός Τουρισμός, Ενίσχυση και Ανάπτυξή του» ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως οι ξεκάθαρες θέσεις της τουρκικής πλευράς παραπέμπουν σε αλλαγή της βάσης επίλυσης του Κυπριακού, σε λύση δύο κρατών ή συνομοσπονδίας δύο κρατών.

Πρόσθεσε πως «δυστυχώς δεν βλέπουμε από την άλλη πλευρά να υπάρχει μια συγκροτημένη, ολοκληρωμένη στρατηγική από πλευράς του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης» για αντιμετώπιση αυτής της αδιαλλαξίας.

Επεσήμανε ακόμη πως στο Δημοκρατικό Κόμμα εδώ και καιρό επιμένουν ότι αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι μια νέα στρατηγική, «να αντιληφθεί η Τουρκία ότι εισπράττει κόστος, ότι θα έχει συνέπειες από τη μη επίλυση του Κυπριακού». Μόνο έτσι, είπε, θα επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και μόνο έτσι θα συζητήσει πάνω στη βάση που έχουν καθορίσει τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση