ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παραίτηση Πελεκάνου: Τι προνοεί το καταστατικό του ΔΗΣΥ

Στήνει ξανά κάλπες το κόμμα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για την επόμενη μέρα της παραίτησης του Αντιπροέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού, Μάριου Πελεκάνου, μίλησε στον «ΣΠΟΡ FM 95.0» και την εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ξένια Κωνσταντίνου. Η παραίτηση του κ. Πελεκάνου ήρθε δύο ημέρες μετά το αποτέλεσμα της εσωκομματικής διαδικασίας για το ευρωψηφοδέλτιο, με την κα Κωνσταντίνου να τονίζει ότι η διαδικασία κύλησε ομαλά.

Όπως εξήγησε το καταστατικό του κόμματος προνοεί τώρα αναπληρωματική εκλογή από το Ανώτατο Συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχουν γύρω στα 1000-1200 στελέχη του ΔΗΣΥ. Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του Σαββάτου, η κα Κωνσταντίνου ανέφερε ότι ο κ. Πελεκάνος φάνταζε ως ένα από τα φαβορί για το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών, επισημαίνοντας πως ήταν έκπληξη για το κόμμα ο αποκλεισμός του.

«Στην πολιτική υπάρχουν πολλές μεταβλητές, κάνεις δεν μπορεί να πει ότι μόνο ένα επιχείρημα οδήγησε σε ένα αποτέλεσμα, ειδικά εκλογικό», σημείωσε η κα Κωνσταντίνου. «Σίγουρα, εφόσον επικοινωνήσει ο καθένας με όλους τους σύνεδρους του κόμματος μπορεί να καταλήξει σε ένα συμπέρασμα σε σχέση με τη στήριξη που λαμβάνει, ωστόσο δεν μπορεί ευκολά κάποιος να παρέμβει στην πολιτική κρίση στελεχών που υπηρετούν χρόνια».

Για λόγους πολιτικής ηθικής η παραίτηση

Ο Μάριος Πελεκάνος σε επιστολή του προς την Πρόεδρο του κόμματος, Αννίτα Δημητρίου, αναφέρει ότι «η πολιτική ηθική, η αξιοπρέπεια και η συνείδηση μου δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω και με υποχρεώνουν να υποβάλω την παραίτηση μου από τη θέση του Α Αντιπροέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού».

Προσθέτει ότι εργάστηκε όλο αυτό το διάστημα «με ένα ξεκάθαρο στόχο: να κάνουμε ξανά τον Δημοκρατικό Συναγερμό ένα μεγάλο και σύγχρονο κόμμα της δεξιάς, με καθαρές θέσεις και προσανατολισμό.Ευχαριστώ για άλλη μια φορά από καρδιάς τις χιλιάδες των μελών της παράταξης που πριν από μερικούς μήνες με τίμησαν με τη ψήφο τους αφουγκραζόμενοι το μήνυμα μου».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΔΗΣΥ  |  Εκογές  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση