ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παρασημοφόρηση του Επίτιμου Προξένου του Βελγίου, κ. Μάριου Ε. Λανίτη, από το Βελγικό κράτος

Ο τίτλος αυτός καθιερώθηκε στις 15 Οκτωβρίου 1897, από τον Βασιλιά Λεοπόλδο ΙΙ και μεταξύ άλλων, απονέμεται σε άτομα που υπηρέτησαν και πρόσφεραν, σημαντικά, στο Βελγικό κράτος

Δελτίο Τύπου

Κατά τη διάρκεια μιας σεμνής τελετής, την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, στη Λεμεσό, ο Πρέσβης του Βελγίου σε Ελλάδα και Κύπρο, κ. Marc Calcoen, εις το όνομα της Α. Ε. Βασιλιά των Βέλγων, τίμησε τον μέχρι πρότινος Επίτιμο Πρόξενο του Βελγίου στην Κύπρο, κ. Μάριο Ε. Λανίτη με τον τίτλο Officer of the order of the Crown. Ο τίτλος αυτός καθιερώθηκε στις 15 Οκτωβρίου 1897, από τον Βασιλιά Λεοπόλδο ΙΙ και μεταξύ άλλων, απονέμεται σε άτομα που υπηρέτησαν και πρόσφεραν, σημαντικά, στο Βελγικό κράτος.

Η μεγάλη αυτή διάκριση, δόθηκε στον κ. Λανίτη ως αναγνώριση για τις υπηρεσίες του, ως επίτιμος Πρόξενος του Βελγίου, από το 1986 και μέχρι το 2023, στην Βελγική κοινότητα στην Κύπρο, τη διαφύλαξη των συμφερόντων της χώρας που αντιπροσωπεύει εδώ, καθώς και την ανάπτυξη της συνεργασίας Βελγίου – Κύπρου σε πολλούς τομείς της κοινωνίας.

Στην ομιλία του ο Βέλγος Πρέσβης, κ. Marc Calcoen, δήλωσε πως, η οικογένεια Λανίτη, από το 1934, καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για την προώθηση μιας ισχυρής και φιλικής σχέσης μεταξύ Βελγίου και Κύπρου. Ο Μάριος Λανίτης, είπε, για περισσότερο από δύο δεκαετίες που υπηρέτησε ως Επίτιμος Πρόξενος του Βελγίου, στην Κύπρο, εκπροσώπησε τα συμφέροντα του Βελγίου, σε διάφορους τομείς, ενσαρκώνοντας τις αξίες της διπλωματίας, των υπηρεσιών και της φιλίας.

Στην αντιφώνησή του ο κ. Λανίτης ανέφερε πως το Βελγικό Προξενείο στην Κύπρο, υφίσταται στην οικογένεια Λανίτη από το 1934. Δηλώνοντας περήφανος για την υψηλή διάκριση που του απονέμεται, διαβεβαίωσε πως, η οικογένειά του, θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της, στην Βελγική Κοινότητα, στην Κύπρο, με την ίδια δέσμευση και αφοσίωση, για όσο χρειαστεί, ιδιαίτερα τώρα που ο υιός του, Νικόλας Λανίτης, τον διαδέχεται ως ο νέος Επίτιμος Πρόξενος του Βελγίου στην Κύπρο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση