ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πελεκάνος: Καμία πρόθεση αναγνώρισης του ψευδοκράτους από Ρωσία

Τι ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

ΚΥΠΕ

Ικανοποίηση εκφράζει η Λευκωσία για το γεγονός ότι η Ρωσική Ομοσπονδία, και δια του Πρέσβη της στη Λευκωσία, Στανισλάβ Οσάτσι, και με ανακοίνωση της πρεσβείας της, κατέστησε σαφές πως δεν τίθεται θέμα οποιασδήποτε ενέργειας ή επαφής εκ μέρους της με το ψευδοκράτος για δημιουργία ρωσικού προξενείου στα κατεχόμενα.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ, είπε πως «ικανοποιεί το γεγονός ότι και ο Ρώσος Πρέσβης, με ψεσινές του δηλώσεις, αλλά και η ίδια η ρωσική πρεσβεία, με την επίσημη ανακοίνωσή της, ουσιαστικά επιβεβαιώνουν τη θέση αρχής της Ρωσικής Ομοσπονδίας όσον αφορά το πλαίσιο λύσης του Κυπριακού».

«Σημειώνεται επίσης ότι δεν τίθεται κανένα θέμα να προβούν σε οποιανδήποτε ενέργεια ή σε οποιεσδήποτε επαφές με το παράνομο καθεστώς, ενώ ξεκαθαρίζουν πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση να αναγνωρίσουν οποιεσδήποτε άλλες αρχές πέραν της Κυπριακής Δημοκρατίας», πρόσθεσε.

«Υπάρχει ένας αριθμός Ρώσων υπηκόων οι οποίοι διαμένουν στα κατεχόμενα. Όπως σημειώνουν και στην ανακοίνωσή τους - ένα θέμα που είχε εγερθεί και στο παρελθόν - εξετάζουν διάφορους τρόπους μέσω των οποίων θα μπορούσαν να εξυπηρετούν τους Ρώσους υπηκόους που διαμένουν στα κατεχόμενα», ανέφερε ο Εκπρόσωπος.

Ο κ. Πελεκάνος σημείωσε πως η Ρωσική Ομοσπονδία, και με τις δηλώσεις του Πρέσβη της και με την ανακοίνωση της πρεσβείας, ακόμα πιο έντονα, «ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι διατεθειμένη να προβεί σε οποιανδήποτε ενέργεια, είτε να έρθει σε οποιανδήποτε επίσημη επαφή με τις λεγόμενες αρχές του ψευδοκράτους για δημιουργία ρωσικού προξενείου στα κατεχόμενα».

Ερωτηθείς για την αναφορά στην ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας σε «προξενικές αντιπροσωπείες αριθμού δυτικών χωρών, περιλαμβανομένων αρκετών μελών της ΕΕ», που λειτουργούν στα κατεχόμενα, ο κ. Πελεκάνος είπε πως «είναι γεγονός ότι εδώ και χρόνια υπάρχουν κάποια κράτη, όπως είναι για παράδειγμα το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και η Αυστραλία, που διατηρούν σημεία εξυπηρέτησης πολιτών, δεν έχουν όμως καμία θεσμική σχέση με το παράνομο καθεστώς».

Υπογράμμισε πως δεν πρόκειται για επίσημα προξενεία και πως αυτά τα σημεία εξυπηρέτησης πολιτών δεν έχουν οποιανδήποτε επίσημη θεσμική μορφή ή θεσμική σχέση με το ψευδοκράτος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση