ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πέμπτη τριμερής συνάντηση Κύπρου, Αιγύπτου, Ελλάδας για θέματα άμυνας

Διεξάγεται τη Δευτέρα στο Κάιρο

ΚΥΠΕ

Διεξάγεται τη Δευτέρα στο Κάιρο η 5η Τριμερής Συνάντηση Κύπρου, Αιγύπτου και Ελλάδας για θέματα Άμυνας και Ασφάλειας, σε επίπεδο Υπουργών Άμυνας.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Αμυνας σε ανακοίνωσή του, η συνάντηση είναι αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας των τριών χωρών τα τελευταία χρόνια, η οποία αποτελεί πρότυπο και πόλος έλξης συνεργασιών για περιφερειακές και άλλες φίλιες χώρες.

Ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Χαράλαμπος Πετρίδης μαζί με τον Υπουργό Άμυνας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Στρατηγό Μοχάμεντ Άχμεντ Ζάκι και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα που αφορούν την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας, με στόχο την ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή.

Παράλληλα, προστίθεται, αναμένεται να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, τις συνεχιζόμενες απειλές που δέχεται η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Βόρειας Αφρικής οι οποίες υπονομεύουν την ειρήνη και σταθερότητα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Κάιρο ο Υπουργός Άμυνας θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογο του και σε διμερές επίπεδο, προκειμένου να αξιολογηθεί η πορεία της συνεργασίας των δύο χωρών και να συζητηθούν τρόποι για περαιτέρω ενίσχυση της.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Άμυνα  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση