ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Περδίκης: Ανάγκη δημιουργίας ακτινολογικών τμημάτων στα δημόσια νοσοκομεία

Χαιρέτησε την έναρξη της εγγραφής ασθενών στο ΓεΣΥ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Την ανάγκη δημιουργίας κρατικών ακτινολογικών τμημάτων στα βασικά δημόσια νοσηλευτήρια, τόνισε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης, χαιρετίζοντας παράλληλα τη σημερινή έναρξη της εγγραφής ασθενών στο ΓεΣΥ. Ο κ. Περδίκης μαζί με αντιπροσωπεία του Κινήματος επισκέφθηκε σήμερα το Ογκολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας ενόψει του Πάσχα.

Σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη ο κ. Περδίκης είπε πως όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος επισκέπτονται το Ογκολογικό του Γενικού Νοσοκομείου, ενόψει των γιορτών του Πάσχα, και μοιράζουν πασχαλινά δώρα για τους καρκινοπαθείς και το προσωπικό.

Όπως είπε, οι καρκινοπαθείς είναι μια ιδιαίτερη ομάδα ασθενών που χρειάζονται στήριξη και εξέφρασε την ελπίδα μέσα στο πλαίσιο του ΓεΣΥ η στήριξη αυτή να γίνει πιο συστηματική και οργανωμένη. «Επαναλαμβάνουμε το αίτημα μας για τη δημιουργία ακτινολογικών τμημάτων στα βασικά δημόσια νοσηλευτήρια, τουλάχιστον στη Λευκωσία και στη Λεμεσό θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα πλήρους παροχής υπηρεσιών προς τους καρκινοπαθείς», είπε.

Ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα μπορεί να είναι καρποφόρα και αποτελεσματική, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχουν και δημόσια ακτινοθεραπευτικά, κάτι το οποίο αποτελεί μεγάλο έλλειμμα αυτή τη στιγμή στην Κύπρο.

Κληθείς να σχολιάσει την έναρξη των εγγραφών ασθενών στο ΓεΣΥ από σήμερα, ο κ. Περδίκης είπε πως αποτελεί ακόμα ένα σταθμό στην εφαρμογή του ΓεΣΥ και χαιρέτισε το γεγονός ότι η όλη προσπάθεια προχωρά σταδιακά. «Καλούμε τους ασθενείς να επιλέξουν τον προσωπικό τους γιατρό και τα όποια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε αυτή τη πρώτη ημέρα ελπίζουμε και ζητούμε να επιλυθούν για να συνεχίσει απρόσκοπτα η εφαρμογή του ΓεΣΥ», κατέληξε.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καρκινοπαθών Ελαζώ Χρίστος Ανδρέου αφού ευχαρίστησε το Κίνημα των Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών για την επίσκεψη, είπε πως ο αγώνας του συνδέσμου εστιάζεται στο να πείσει το κράτος να δημιουργήσει κρατικό ογκολογικό. Όπως εξήγησε, αυτό που συνέβη με το γερμανικό ογκολογικό με τις διαφωνίες και τις ψηλές τιμές που προσφέρει, αποτελεί απόδειξη ότι το κράτος οφείλει όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, να έχει κρατικό ογκολογικό και για λόγους ανταγωνισμού.

Ο κ. Ανδρέου είπε πως στην Ευρώπη η ακτινοθεραπεία χρεώνεται 3300 ευρώ και στην Κύπρο 6300 ευρώ. «Οφείλει το κράτος να έχει το κράτος, κρατικά ογκολογικά και αυτός είναι ο αγώνας μας», είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X