ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πιττοκοπίτης για φωτιά στην Πάφο: Κάνει λόγο για ολιγωρία - Zητά απόδοση ευθυνών

Θεωρεί ανησυχητικό ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλα τα πτητικά μέσα που διαθέτει η ΚΔ γιατί το προσωπικό για κάποια από αυτά δεν έχει ακόμη εκπαιδευτεί

ΚΥΠΕ

Πολύ τραγικό χαρακτήρισε ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Πάφου, Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης το αποτέλεσμα της φωτιάς στην Πάφο κάνοντας λόγο για τεράστιες πυρκαγιές σε μια πολύ μεγάλη έκταση.

Ο κ. Πιττοκοπίτης ανέφερε ότι μετέβη στο μέτωπο της φωτιάς από το Στατό προς Χούλου, Λεμόνα και Ψάθι. Από την πρώτη στιγμή, είπε, μίλησε με τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών ο οποίος του ανέφερε πως λόγω πρωτοκόλλου βρισκόταν στο ΚΣΕΔ. «Αν είναι δυνατόν, άνθρωπος που αποδεδειγμένα είναι έμπειρος στις πυρκαγιές, αντί να είναι στο πεδίο, ήταν στη Λάρνακα, στο συντονιστικό γραφείο». Μετά την πληροφορία αυτή, δήλωσε ο κ. Πιττοκοπίτης, επικοινώνησε με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Γεωργίας, που βρισκόταν στην Κρήτη.

«Ζήτησα, απαίτησα την άμεση μετακίνηση του κ. Ιεζεκιήλ στο πεδίο κι ευτυχώς ενημερώθηκε ότι βρίσκεται εδώ στο μέτωπο. Θέλω να πιστεύω ότι με τις εμπειρίες και τις ικανότητές του θα συνδράμει τα μέγιστα».

Ανέφερε επίσης ότι θεωρεί ανησυχητικό ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλα τα πτητικά μέσα που διαθέτει η ΚΔ γιατί το προσωπικό για κάποια από αυτά δεν έχει ακόμη εκπαιδευτεί. «Είμαστε εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου, με αυτή όλη την ξηρασία, τον καύσωνα κτλ κι ακόμα το προσωπικό δεν έχει εκπαιδευτεί και δεν μπορούν να αξιοποιηθούν τα πτητικά μέσα που έχει πάρει η Δημοκρατία» είπε, κάνοντας λόγο για «ολιγωρία» για την οποία πρέπει «ν’ αναζητηθούν ευθύνες».

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν τραυματίες, είπε ότι δεν έχει τέτοια πληροφόρηση και ελπίζει να μην υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες, σημειώνοντας ότι είναι οι μεγάλες οι ζημιές σε κατοικίες, υποστατικά και ζώα. «Θα τα δούμε αυτά μετά. Πρωτίστως να δούμε τι κάνουμε για την κατάσβεσή», σημείωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση