ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ποια τα σημεία συμφωνίας ΕΔΕΚ - Χριστοδουλίδη

Τέθηκαν τέσσερις βασικές αρχές ως προς την επίλυση του Κυπριακού

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Σε τέσσερις βασικές αρχές συμφώνησαν ΕΔΕΚ και Νίκος Χριστοδουλίδης σε σχέση με την επιδιωκόμενή λύση του κυπριακού όπως ανέφερε στο ΣΠΟΡ FM και την Οριάνα Παπαντωνίου ο Μαρίνος Σιζόπουλος.

- Πλήρη κατάργηση εγγυήσεων.

- Πριν από την εφαρμογή της οποιασδήποτε λύσης συμφωνηθεί θα πρέπει να αποχωρήσουν τα τουρκικά στρατεύματα από τη Κύπρο.

- Η λύση που θα συμφωνηθεί θα πρέπει να κατοχυρώνει τις 4 βασικές ελευθέριες της Ε.Ε. Ελευθερία διακίνησης, εγκατάστασης, περιουσίας και εργασίας.

- Θα πρέπει να εφαρμοστεί σε όλη την επικράτεια χωρίς μόνιμες παρεκκλίσεις το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

«Αν αυτές οι 4 βασικές αρχές που συμφωνήθηκαν προωθηθούν και στηριχτούν προσδοκούμε ότι η λύση θα είναι δημοκρατική, λειτουργική και βιώσιμη. Από εκεί και πέρα επιφυλάσσουμε το δικαίωμα διαφορετικών θέσεων και απόψεων και είναι προφανές ότι σε μία συνεργασία δεν μπορεί να υπάρχει πλήρης ταύτιση απόψεων πρόσθεσε ο κ.Σιζόπουλος.

Ανέφερε ότι ομάδες όλων όσων στηρίζουν την ανεξάρτητη υποψηφιότητα Νίκου Χριστοδουλίδη θα συνεργαστούν για τη διαμόρφωση του τελικού προεκλογικού προγράμματος του υποψηφίου εξηγώντας ότι εκεί θα διαφανεί που υπάρχουν συγκλήσεις και που αποκλείσεις.

Πρόσθεσε ότι συμφωνήθηκε όπως και οι πρόεδροι των κομμάτων που στηρίζουν Νίκο Χριστοδουλίδη έχουν τακτική επαφή με τον υποψήφιο ώστε να επιλύονται ζητήματα που προκύπτουν αλλά και να υπάρχει καλύτερος συντονισμός σε σχέση και με τις δημόσιες τοποθετήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση