ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Politico: Η ονοματολογία για τον Κύπριο Επίτροπο στην Ε.Ε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Κύπρος ενδέχεται να λάβει ξανά το χαρτοφυλάκιο της υγείας, αν και «το κυπριακό ναυτιλιακό λόμπι σπρώχνει για το χαρτοφυλάκιο των μεταφορών»

ΚΥΠΕ

Στην ονοματολογία που βρίσκεται σε εξέλιξη σε κάθε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα άτομα που αναμένεται να προταθούν για συμμετοχή στο επόμενο Κολέγιο των Επιτρόπων αναφέρεται σε δημοσίευμα της η ευρωπαϊκή ειδησεογραφική ιστοσελίδα Politico.

Στην περίπτωση της Κύπρου, το δημοσίευμα παραθέτει ονόματα τα οποία έχουν αναφερθεί σε δημοσιεύματα στην Κύπρο, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης να προτείνει τη Στέλλα Κυριακίδου για διορισμό.

Ειδικότερα, πιθανοί υποψήφιοι σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι η σημερινή Επίτροπος Υγείας, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, ο πρώην Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης και ο νυν Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Κύπρος ενδέχεται να λάβει ξανά το χαρτοφυλάκιο της υγείας, αν και «το κυπριακό ναυτιλιακό λόμπι σπρώχνει για το χαρτοφυλάκιο των μεταφορών» όπως αναφέρεται.

Οι υποψήφιοι για Επίτροποι ορίζονται από την Κυβέρνηση κάθε κράτους μέλους, με την ή τον Πρόεδρο της Επιτροπής να κάνει την τελική επιλογή. Οι Επίτροποι πρέπει στη συνέχεια να περάσουν από ακρόαση από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προτού επικυρωθεί ο διορισμός τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση