ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Η προθέρμανση Νίκαρου-Φούλη και η μηχανή του Φούλη...

= ΤΡΙΤΗ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Με... προθέρμανση αρχίζουν σήμερα οι συνομιλίες και σύμφωνα με όσα ακούω από διπλωματική πηγή θα πρόκειται για... προθέρμανση διαρκείας. Μια πληροφορία που έφθασε χθες στον Λόφο της Εξουσίας αναφερόταν σε πρόθεση του Μουσταφά για παράταση του... διαδικαστικού μέρους και της διαμόρφωσης της ατζέντας μέχρι και την επόμενη συνάντηση. Σύμφωνα με την πηγή μου, "ο Μουσταφά είναι αποφασισμένος να μην προβεί σε καμιά δέσμευση, ούτε ακόμα και στον καθορισμό των θεμάτων που θα συζητηθούν κατά προτεραιότητα, κι αυτό καθαρά για να κερδηθεί χρόνος μέχρι να διαφανεί και το αποτέλεσμα του τουρκικού δημοψηφίσματος".

Από την άλλη ο Έιντε φαίνεται να επιθυμεί μια πιο ενεργή δική του ανάμειξη στην ιεράρχηση των θεμάτων που θα συζητηθούν και στην διαδικασία που θα ακολουθηθεί "με προτάσεις και παραδείγματα" από μέρους του.

Στόχος και του χαμογελαστού αστρολόγου αλλά και του Μουσταφά είναι "να επανεκκινήσουν οι συνομιλίες και να φουλάρουν οι μηχανές αλλά όχι πριν υπάρξει και το "ΟΚ" από τον νεοσουλτάνο Ερντογάν, αφού και οι δύο γνωρίζουν ξεκάθαρα πως όλα τελούν υπό την δική του αίρεση".

Ο ίδιος διπλωμάτης με ενημέρωσε πως ο χαμογελαστός αστρολόγος "δεν έκατσε στιγμή" τις τελευταίες μέρες προσπαθώντας να επαναρχίσουν οι συνομιλίες. "Επένδυσε πολλά στις επαφές που είχε με τον Άντρο Κυπριανού και τον Αβέρωφ. Ιδιαίτερα με τον Αβέρωφ για περιφρούρηση της νέας διαδικασίας που θα αρχίσει" όπως μου είπε.
Η Μάνταμ του Φούλη πάντως με πληροφόρησε πως ο μεγάλος αρχηγός διακρίθηκε επίσης για την non-stop προσπάθειά του, πράγμα που αναγνώρισε και ο χαμογελαστός αστρολόγος. "Ο Φούλης εκτός από τον Έιντε είδε χθες και πρέσβεις μεγάλων δυνάμεων ενώ είχε και ένα πολύ σημαντικό τηλεφώνημα" όπως μου είπε. "Αν έχει κάποιο που έχει αναμμένες συνεχώς τις μηχανές και φουλάρει αυτός είναι ο Φούλης, κάποιος μάλιστα τον συμβούλευσε να προσέχει μην κάψει την μηχανή" συμπλήρωσε...

"Δεν μπορούμε να επικρίνουμε την ρητορική μίσους χρησιμοποιώντας ρητορική μίσους". Η φράση ειπώθηκε από στέλεχος του ΑΚΕΛ και στόχευε τόσο τον Άντρο όσο και άλλο στέλεχος του κόμματος για την ένταση με την οποία επικρίνουν άλλους για την ρητορική μίσους. "Δεν ξέρω πόσους θα πείσουμε με αυτή την τακτική ή αν θα μπούμε σε νέες περιπέτειες που όχι μόνο δεν θα μας φέρουν ψήφους αλλά θα μας αφαιρέσουν".
Η κυρία Γιαννούλλα, η οποία ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμη περισσότερα, με πληροφόρησε πως παρόμοιες απόψεις έχει και άλλο στέλεχος του κόμματος που εισηγείται όπως το θέμα συζητηθεί ενδοκομματικά πριν γίνουν άλλες δημόσιες δηλώσεις. Το ίδιο στέλεχος φέρεται να διαφωνεί και με τις επιστολές Άντρου προς Κωστάκη και Συλλούρη...

Στον χώρο του Ενδιάμεσου η εικόνα ξεκαθαρίζει με τις προσπάθειες του πρίγκιπα για απομόνωση του Λιλλήκα να είναι κάτι περισσότερο από εμφανής. Επίσημα πια κάποια στελέχη της Συμμαχίας Πολιτών καταγγέλλουν σε εσωκομματικές συσκέψεις την τακτική του πρίγκιπα να εργοδοτήσει κανονικά με μισθό πρώην έμμισθα στελέχη της Συμμαχίας. Απ' όσα πληροφορούμαι, ο Λιλλήκας "αξιολογεί ως προβοκατόρικη την προσπάθεια ορισμένων στο ΑΚΕΛ και ιδιαίτερα στην Χαραυγή να τον επικρίνουν με το παραμικρό" ενώ είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος από την επαμφοτερίζουσα στάση κάποιων στελεχών του κόμματος.

Αληθεύει ότι από τον Λόφο της Εξουσίας έχει... παραγγελθεί το νέο επεισόδιο "Κυβέρνηση Vs Οδυσσέας"; Θα είναι όντως σε σκηνοθεσία Χάσικου που ενώ δεν βρήκε πρωταγωνιστές για το νέο επεισόδιο επιστράτευσε "βαριεστημένους κομπάρσους";

-------------------------------------- 

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση