ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πολιτική τρικυμία σε Άγκυρα και Κατεχόμενα

Αναβρασμός στην Άγκυρα εντός του ΑΚΡ και στα κατεχόμενα εντός του ΚΕΕ

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Ενδιαφέρουσες πολιτικές εξελίξεις παρατηρούνται τις τελευταίες ώρες στην τουρκική πρωτεύουσα και στην τουρκοκυπριακή κοινότητα. Στο εσωτερικό της τουρκικής κυβέρνησης και στους κόλπους της «κυβερνητικής» συμμαχίας επικρατεί κλίμα πολιτικού αναβρασμού.

Στην Άγκυρα, πολιτική κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους κύκλους του τουρκικού Προεδρικού και του Υπουργού Δικαιοσύνης, Αμντουλχαμίντ Γκιουλ. Η κατηγορία που καταλογίζουν στον Υπουργό Δικαιοσύνης είναι ότι το τελευταίο διάστημα, το υπουργείο του λαμβάνει αμφιλεγόμενες αποφάσεις στο ζήτημα της καταπολέμησης της «τρομοκρατικής» οργάνωσης Γκιουλέν.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Τουρκία το άτομο που στρέφει τα βέλη του κατά του κ. Γκιουλ δεν είναι άλλος παρά ο γαμπρός του Τούρκου Προέδρου, Μπεράτ Άλμπαϊρακ. Στο παρελθόν ο Υπουργός Οικονομικών είχε έρθει σε αντιπαράθεση και με τον Υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Η νέα κόντρα έχει ξεσπάσει σε μια περίοδο που το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) οδηγείται σε τριχοτόμηση, με τους Αλί Μπαμπάτζαν και Αμντουλλάχ Γκιουλ να προχωρούν στην δημιουργία νέων πολιτικών φορέων. Επίσης, στην Άγκυρα κυκλοφορούν φήμες για πρόωρες εκλογές και ανασυγκρότηση της κυβέρνησης.

Πολιτική τρικυμία και στα κατεχόμενα

Ενδιαφέρουσες πολιτικές εξελίξεις παρατηρούνται και στα κατεχόμενα αφού σύμφωνα με τον τ/κ τύπο στους κόλπους της «κυβέρνησης» Ερσίν Τατάρ επικρατεί κλίμα πολιτικού αναβρασμού.

Στελέχη του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) δεν συμφωνούν με πολλές πρωτοβουλίες του κ. Τατάρ και εκφράζουν έντονο προβληματισμό για το γεγονός ότι ο de facto αρχηγός της νέας «κυβέρνησης» είναι ο Κουντρέτ Όζερσαϊ.

Η εφημερίδα Χαβαντίς, σε σχετικό άρθρο γνώμης της, μεταδίδει την πληροφορία ότι η αντιπαράθεση κορυφώθηκε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της «κοινοβουλευτικής» ομάδας του ΚΕΕ, στην οποία υπήρξαν λεκτικές επιθέσεις μεταξύ «βουλευτών» και του κ. Τατάρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Πρόεδρος: Δεν θέλω να δημιουργώ ψευδαισθήσεις για τα μέτρα της ΕΕ

«Από τη μια ο Πρόεδρος να μιλά με ρεαλισμό και από την άλλη ο Υπουργός Εξωτερικών να μας μιλά περί ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  16:23

#PoliticsBlog Τα δυναμικά μέτρα της ΕΕ, ο υπουργός κομάντο και τα darts...

«Μα για ποια "επιτάχυνση της διαδικασίας" μας λέτε έτσι ανερυθρίαστα και χωρίς προβληματισμό; Πέρασαν ...»
Ένας Πολίτης  |  16:20

Η αποτυχία στις ΑΠΕ φέρνει αυξήσεις στα καύσιμα

«Ριάλια να φαν τζ’ οι όρνιθες ……………. Αυτό σκέφτηκα διαβάζοντας την είδηση για την επί θύραις αύξηση ...»
YIANNOULIS  |  10:14

Μέχρι τα ημιορεινά έφτασε το χιόνι

«Μα καλά ποιος του απαγορεύει, του χιονιά, να κατεβεί, ως τη Λάρνακα;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:09

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X